[IPIFF] Looking for Eric (2009)

0

A părut oarecum ciudat pentru mulţi ca regizorul Ken Loach să-i ofere unul din rolurile principale din acest film lui Eric Cantona. Fostul mare fotbalist francez, dar care a cunoscut gloria în Anglia, ca fotbalist la Manchester United, nu era străin de platourile de filmare, el având diverse roluri în mai multe producţii. Deşi au trecut 13 ani de la retragerea sa din fotbal, el este în continuare extrem de iubit de suporterii lui Manchester United care îl numesc „King Eric” şi i-au dedicat numeroase cântece. Eric Cantona nu dezamăgeşte în acest film, se achită foarte bine de sarcinile pe care le-a avut şi impresionează prin atitudinea care a avut-o şi ca sportiv, unul extrem de recalcitrant, dar şi valoros.

eric 1 459x306 [IPIFF] Looking for Eric (2009)

Eric Bishop este un poştaş aflat într-o depresie profundă din care colegii săi nu ştiu cum să-l mai scoată. Are o fată dintr-o relaţie din urmă cu 30 ani cu singura femeie pe care a iubit-o cu adevărat, dar pe care nu o vede foarte des, dar şi doi adolescenţi problematici, „moşteniţi” de la o altă parteneră de viaţă, care îl tratează fără pic de respect. Bărbatul mai are o pasiune mare, este suporter al echipei de fotbal Manchester United, dar nu şi-a mai încurajat de foarte mult timp formaţia preferată de pe stadion. În tot acest haos, apare o rază de lumină: Eric Bishop are parte de o „întâlnire” cu faimosul Eric Cantona, care începe să-i dea sfaturi, bărbatul capătă mai multă încredere în el şi începe să-şi facă ordine în viaţă, reparând toate greşelile trecutului.

eric 21 460x282 [IPIFF] Looking for Eric (2009)

Evident, în viaţa reală, lucrurile nu sunt aşa de simple cum par în această producţie, ar fi fost bine să fie aşa. E greu de crezut că în numai câteva zile poţi scoate pe cineva de sub influenţa unui gangster sau că după zeci de ani poţi lămuri enigmele unei relaţii încheiate prea brusc deşi cei doi parteneri se iubeau. Totuşi, filmul are un mesaj pozitiv, arată cât de important este să ai prieteni adevăraţi, gata să meargă până la capăt cu tine, să te susţină şi să poţi comunica eficient cu cei dragi. Un bonus şi pentru iubitorii de fotbal: în timpul filmului pot fi umărite câteva din cele mai spectaculoase goluri din cariera lui Cantona la Manchester United.

Vizionaţi trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.