[IPIFF] Festivalul a inceput cu “Politist, adjectiv”

0

IPIFF 2009 214x300 [IPIFF] Festivalul a inceput cu Politist, adjectiv

Intre 22 iunie si 28 iunie 2009, la Mamaia – Constanta are loc Festivalul International al Producatorilor de Film Independenti. FILMETARI este partener online si blog invitat pentru acest eveniment alaturi de monden.info. Detalii gasiti in categoria rezervata, dar si pe ipiff.ro.

Ca orice festival de film care se respectă, Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi s-a deschis, luni seara, cu un nume mare. Poliţist, adjectiv, premiat la Cannes, a dat startului celei de-a patra ediţii a IPIFF, care se va desfăşura până duminică la Constanţa. La gala de deschidere a fost prezent şi regizorul producţiei, Corneliu Porumboiu, care a spus sălii arhipline că „speră că filmul va vorbi de la sine” şi a mulţumit festivalului că l-a invitat.

%name [IPIFF] Festivalul a inceput cu Politist, adjectiv

Mult mai la obiect a fost gazetarul Cristian Tudor Popescu, membru al juriului, care a precizat că Poliţist, adjectiv este un film de o „simplitate complexă”, iar ultimele 20 de minute ale producţiei sunt antologice. „E un film fără muzică, montaj în minus, nu are efecte speciale, unghiurile de filmare nu sunt deosebite. E un film adus în zona sa primitivă, în sensul bun al cuvântului”, a explicat CT Popescu.

Reacţia sălii a fost la nivelul filmului: lumea a râs la majoritatea replicilor, iar pe alocuri a aplaudat. Din păcate, Corneliu Porumboiu nu a mai venit la finalul filmului să dialogheze cu spectatorii.

%name [IPIFF] Festivalul a inceput cu Politist, adjectiv

Marţi, e practic prima zi plină a festivalului. Începe competiţia de scurt-metraje (de la ora 9.00 la Pavilionul Expoziţional), poate fi (re)văzut Poliţist, adjectiv (de la ora 11 şi de la ora 13 la Cityplex), iar după amiază şi seara sunt dedicate filmului românesc: de la ora 18 – Întâlniri încrucişate, iar de la 20.30 – Schimb valutar, ambele la Cityplex.

Programul festivalului il puteti vedea aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.