Inside Llewyn Davis (2013)

2

O să încep cu evidentul: Inside Llewyn Davis este unul din cele mai reușite filme ale anului acesta, care vine pe ultima sută de metri și face de rușine alte apariții dintr-un searbăd 2013. Frații Coen m-au dezamăgit mai devreme, prin martie, cu scenariul filmului Gambit (2013), motiv pentru care nu aveam de gând să îi iert prea curând. Inside Llewyn Davis îi spală de orice păcate.

inside llewyn davis 288333l e1386350936577 Inside Llewyn Davis (2013)

Dave Van Ronk este sursa de inspirație pentru acest nou film al fraților Coen. Căutarea de sine este laitmotivul acestui scenariu. Llewyn Davis (Oscar Isaac) este un artist de muzică folk care își câștigă viața din talent, cântând unde și când poate. Sunt și câteva povești piperate și mai multe alegeri greșite, dar consider că o detaliere ar trivializa filmul. Nu este de ratat nici coloana sonoră, unul din elementele cheie ale acestuia care însumează cam 1/4 din film.

inside llewyn davis 105584l e1386350958633 Inside Llewyn Davis (2013)

Nu știu din ce mânecă l-au scos frații pe Oscar Isaac și nu știu în ce măsură îi aparține vocea din secvențele în care cântă, dar cu siguranță este un actor de urmărit. Să sperăm să-l vedem în mai multe roluri principale. Este lesne de ghicit de ce Justin Timberlake a primit acest rol episodic; fie ce-o fi, omul are voce și păcat că nu o folosește în scopuri mai nobile. Inside Llewyn Davis este o mică bijuterie, o bucățică din viața unui om, una mult mai autentică decât orice biografie. Filmul nu este convențional în sensul că nu are expozițiune, intrigă sau deznodământ (sau cel puțin nu sunt foarte bine delimitate), exact cum s-ar petrece niște zile din viața cuiva. Dacă vă roade curiozitatea cu privire la ce elemente reale pe care frații Coen au ales să introducă în scenariu, puteți citi un articol aici. Filmul are premiera pe 6 decembrie și este unul pe care nu trebuie să-l ratați!

Vizionați trailer:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.