Green Lantern (2011)

4

Marturisesc ca am plecat nu foarte entuziasmata catre cinema pentru a viziona acest film. Acele cateva review-uri citite de pe site-urile de afara nu recomandau “Green Lantern” ca fiind un SF de actiune ce poate rupe gura targului. Si asa a si fost. Efectele speciale gandite nu in cel mai castigator mod, povestea previzibila in mai toate punctele actiunii si jocul modest al actorilor mi-au confirmat asteptarile. “Green Lantern” este o productie pe atat de comerciala, pe cat Ryan Reynolds si Blake Lively au fost speciali alesi pentru calitatile lor fizice, in detrimentul celor actoricesti. Insa aceasta se va dovedi, pana la urma, un punct forte. Un cuplu sexy intr-un SF nu poate sa fie decat, pana la urma, o mutare foarte inspirata.

green lantern movie photo 01 550x366 460x306 Green Lantern (2011)

Cat despre poveste, as asemana-o celei specifice unui… basm. Doua forte – cele ale Binelui, personalizate prin Lanternele Verzi si cele ale Raului – Parallax (simbolizand forta Galbena) aflate intr-o lupta inegala in intunericul Universului, departe de Terra, aparitia eroului pamantean care porneste slab si neincrezator, povestea de dragoste dintre fata unui respectat om de afaceri si… eroul in cauza si, precum era de asteptat, aparitia personajului negativ (jucat de Peter Sarsgaard) ce sta in calea fericirii celor doi. Acestea sunt numai cateva repere ale povestii. Una deloc surprinzatoarea, construita pe un scenariu mai mult decat slab. De apreciat este, insa, interpretarea lui Peter Sarsgaard, admirat de cinefili pentru prestatia din “An education”, care nu ii da personajului sau o aura exagerata, ci il pastreaza in limitele verosimilului.

Green Lantern Film 02 460x234 Green Lantern (2011)

De final, in ceea ce ma priveste, as spune ca, in proportie de 70%, vizionarea filmului a fost mai mult o pierdere de timp. Cealalta parte din procentaj o voi justifica prin acele cateva nuante de umor care m-au relaxat si m-au facut sa urmaresc cateva scene cu zambetul pe buze. Nu mai vorbesc ca regizorul are meritul de a distribui doi dintre cei mai sexy actori ai Hollywood-ului in acest moment – Ryan Reynolds si Blake Lively – intre care chimia pare mai mult decat naturala. Daca alegerea unui astfel de cuplu este justificata, in schimb, recunosc ca am fost dezamagita de aparitia lui Tim Robbins in acest film. Actorii pe care i-ai admirat de-a lungul timpului in productii remarcabile iti este greu sa ii vezi, acum, in productii atat de slabe…

Vizionati trailer:

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.