Fright Night (2011)

2

Nici nu trebuia să fi văzut Fright Night ca să ştiu că e un film la care trebuie să mergi cu gaşca. Plecând de la această premisă, mi-am adunat câţiva prieteni şi am mers la cinema să ne distrăm puţin la un film care, slavă Domnului, nu combina vampirii cu iubirea eternă. În Fright Night vampirii sunt exact ce trebuie să fie: creaturi nemiloase care urmăresc doar să se hrănească, să omoare şi să se înmulţească. Şi când capul răutăţilor e Colin Farrell, se anunţa un film entertaining, cel puţin pentru domnişoare. Totuşi, vă anunţ că nu o să vi se pară chiar atât de carismatic atunci când o să-i vedeţi his game face, ca să spun aşa, şi manichiura sa “extrem de îngrijită”, lucruri ce pe mine mă distrau la culme. Filmul este distractiv de văzut, într-adevăr, dar în ochii mei nu se ridică la înălţimea altor comedii horror, cum ar fi Zombieland. Este destul de previzibil, are replici clişeu şi seamănă foarte tare cu Rear Window al lui Alfred Hitchcock sau Disturbia a lui D.J. Caruso (cel de-al doilea a fost oricum remake al primului), am simţit lucrul ăsta de la început şi până la sfârşit – şi nu am fost singura. Dar, având în vedere că este un remake al filmului omonim apărut în 1985, parcă suntem înţelegători în ceea ce priveşte aceste minusuri. Pe de altă parte, ce mi s-a părut tare: scenele fix după ce un vampir era omorât, zburau peste tot scântei (nu ştiu exact cum să le spun), iar în 3D se vedea foarte, foarte fain.

Colin Farrell in Fright Night 2011 Movie Image 2 460x305 Fright Night (2011)

Charley (Anton Yelchin) locuieşte într-un mic orăşel aflat în afară Vegas-ului, împreună cu mama sa. După o lungă perioadă în care a fost văzut ca un mare tocilar, a devenit, în sfârşit, popular, lucru ce se datorează în mare parte noii sale iubite Amy (Imogen Poots). Totuşi, noua sa reputaţie este pusă în pericol în momentul în care Ed (Christopher Mintz-Plasse), prieten din copilărie, încearcă să îl convingă (fără prea mult succes) ca noul său vecin Jerry (Colin Farrell) e vampir. În ciuda multiplelor dispariţii ciudate din ultimul timp, Charley nu îl crede, până când nu dispare şi Ed, la rândul său. De atunci, Charley va încearca din răsputeri să demonstreze că Jerry este într-adevăr o creatură a nopţii. Îi sparge casa, îl urmăreşte şi merge chiar la Peter Vincent, un cunoscut ucigaşi de vampiri, pentru a-l convinge să-l ajute (deşi nu va fi prea victorios în această misiune). După cum vă puteţi imagina, Jerry nu este prea încântat de modul în care se desfăşoară lucrurile şi porneşte pe urmele lui Charley, care va trebui să facă lucruri din ce în ce mai nebuneşti pentru a-şi proteja mama şi frumoasă prietenă.

Fright Night 2011 fright night 21018645 600 338 460x259 Fright Night (2011)

Multă agitaţie în sală în timpul filmului. Poate că a fost prea lung pentru subiectul pe care l-a avut sau poate că a fost mult prea previzibil. Dar se simţea cum lumea devine nerăbdătoare. Drept urmare, sală a fost cam gălăgioasă şi nu pot să vă spun că noi n-am contribuit la zarva din jurul nostru. La un moment dat vorbeam cu o prietenă despre vampiri, despre comportamentul lor, cum să îi omori şi cum aceştia au simţurile mai dezvoltate decât oamenii. Bineînţeles, discuţia noastră a pornit de la anumite scene în care ce ştiam noi nu corespundea cu ce se întâmplă în film. Ca urmare, nu am să vă recomand Fright Night decât pentru o seară de super plictiseală în care tot ce vreţi să faceţi e puţin mişto cu gaşca de prieteni.

Vizionaţi trailer:

2 COMENTARII

  1. […] 2 (2011) 13. Cowboys and Aliens (2011) 14. Final Destination 5 (2011) 15. Fright Night (2011) 16. Kung Fu Panda 2 (2011) 17. Super 8 (2011) 18. Thor (2011) 19. Winnie the Pooh (2011) […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.