Finding Neverland (2004)

2

“When the first baby laughed for the first time, the laugh broke into a thousand pieces, and they all went skipping about. And that was the beginning of fairies”

Imi plac Kate Winslet, Johnny Depp, si povestile nemuritoare. Ce motive as putea invoca sa nu imi placa „Finding Neverland”, daca acesta are o calitate ireprosabila si reinvie imaginea unei lumi fantasy? Va vine sa credeti sau nu, dar Jim Carrey a fost luat in considerare pentru interpretarea dramaturgului scotian, insa intr-un final rolul a fost adjudecat de Johnny Depp, rasplatit fiind ulterior pentru prestatia sa cu nenumarate nominalizari si premii. O semibiografie a parintelui lui „Peter Pan”, J. M. Barrie, filmul prezinta intregul proces care a dus la crearea unui simbol al copilariei. Tuturor ne-a placut povestea cand eram mici, insa mai mult ca sigur, acum suntem suficient de maturi sa intelegem exact marturia scrisa.

finding neverland 1 460x237 Finding Neverland (2004)

Nemultumit de criticile primite si saturat de abordarea unor teme invechite, J. M. Barrie, gaseste inspiratia pentru scrierea unei piese, in urma unei plimbari in parc unde cunoaste familia Llewelyn Davies, formata din patru băieţei orfani şi mama acestora (interpretata de Kate Winslet). Atasat in mod deosebit fata de unul dintre cei patru copii- Peter Llewelyn (Freddie Highmore, protagonistul cunoscut din succesul “August Rush”, miscator in acest rol ), scriitorului i se reaminteste despre importanta pastrarii sperantei, despre inocenta copilariei si dificultatile intampinate in viata de adult. Toate acestea vor duce la nasterea clasicului „Peter Pan”. Este totusi o desfatare sa urmaresti intreaga compozitie.

finding neverland 2 460x300 Finding Neverland (2004)

Pe fundalul secund ruleaza si povestea de dragoste dintre scriitor si Sylvia Llewelyn Davies, mama baietilor. Filmul aduce multe scene antologice care contribuie la succesul filmului. Mi-a placut reusita regizorului de a transpune pe ecran exact scenele cand imaginatia lui Barrie’s se aprinde si se mentioneaza momentele esentiale ale operei sale. Poate sunt eu prea sensibila, insa pur si simplu, nu poate sa nu te acapareze „Finding Neverland”. De mentionat ca Dustin Hoffman are o aparitie importanta in film, a doua de gen, dupa prezenta sa in Hook din (1991). De ce atunci cand crestem, uitam sa fim copii? De ce cand suntem copii, ne dorim atat de mult sa crestem? Neverland nu este raspunsul si nu trebuie sa fie fictiune, ci poate fi cu permisiunea noastra, un loc ce poate fi vizitat oricand, fie fugitiv.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. […] B1 TV, Hypercube: Cube 2 2002 (Kari Matchett, Geraint Wyn Davies :SF, Thriller 22:00/ Prima TV, Finding Neverland 2004 (Johnny Depp, Kate Winslet):Dramă, Romantic 00:00/ Prima TV, Five Fingers 2006 (Laurence […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.