Vicky Cristina Barcelona (2008)

11

După ce a realizat trei filme la rând în Londra (Match Point, Scoop, Cassandra’s Dream), Woody Allen a decis să înlocuiască decorul ceţos al capitalei Angliei şi să-l schimbe cu soarele Cataluniei pentru a pune în scenă mai multe poveşti romantice. Spre deosebire de precedentele trei filme, Allen este mai blând cu personajele sale, singura lor suferinţă vine numai din dragoste. Regizorul tratează pe parcusul unei ore şi jumătate mai multe tipuri de iubire: neîmplinită, nemărturisită, menage-a-trois. Aşadar, avem de-a face cu un bărbat, două femei şi trei posibilităţi. Sau mai multe ?

vicky cristina barcelona 11 460x275 Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky şi Cristina sunt două bune prietene care îşi petrec vara la Barcelona. Vicky (Rebecca Hall) ştie ce vrea de la viaţă, este logodită cu un bărbat pe care îl iubeşte şi o iubeşte mult şi consideră că viaţa ei este perfectă. Cristina (Scarlett Johansson) are spirit de aventură, se plictiseşte repede şi pleacă în căutarea unor noi provocări. În primele lor zile în Spania, ele îl cunosc pe Antonio (Javier Bardem), un pictor boem cu mare succes la femei. Replica lui de deschidere este senzaţională. Le propune celor două să-l însoţească un week-end la Oviedo pentru a face sex în trei, printre altele. Vicky e indignată de tupeu, Cristina e deschisă unor provocări, iar până la urmă dau curs invitaţiei.

vicki cristina barcelona 3 460x306 Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky vine complet schimbată din călătorie şi brusc începe să are îndoieli şi să nu mai ştie ce îşi doreşte. Cristina se îndrăgosteşte de Antonio, dar iubirea lor are câteva piedici. Mai exact, una singură, dar puternică. Fosta soţie a pictorului, Maria Elena (Penelope Cruz) apare la intervale regulate în viaţa lui Antonio şi i-o dă complet peste cap. De fapt, relaţia lor seamănă cu cea a unor cupluri mondene din România, ba se împacă, ba se despart. Şi de-ar fi numai atât ! Cei care nu sunt fani Woody Allen ar putea să încerce să vadă filmul pentru un ultra-mediatizat sărut între Penelope şi Scarlett. Dar să nu îşi facă iluzii: deşi filmul e plin de iubire, personajele sunt discrete, iar filmul nu conţine scene de nuditate. Dacă se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte, aici cuvintele fac cât o mie de imagini !

Vizionaţi trailer:

11 COMENTARII

  1. Oh da! Oh Javier Bardem! De la rolul din “Love in the Time of Cholera” m-a cucerit. Planuiam sa vad filmul asta de multisor, doar ca am amanat, de fiecare data. Cred ca-l las sa intre-n fata. 🙂

  2. e un film despre alegeri in viata, despre iluzie in general si contine cadre exceptional de bune cu arhitectura orasului. mergeti sa vedeti barcelona primavara sau toamna, e o frumusete. bardem a avut roluri mai bune, a se vedea “mar adentro”, dar gusturile nu se discuta. e un bun actor. merita votat acest film. 🙂

  3. După primul sfert de oră mi-am zis că l-am pierdut și p-ăsta, pe Woody Allen. Dar, mai apoi, și-a revenit…
    Vicky, Christina, Barcelona nu e un film pe care să vrei cu tot dinadinsul să nu-l ratezi. Cum de altfel sunt toate filmele lui Allen, dar conversațiile, construcția personajelor și jocul actorilor (cu toate că Scarlet Johansson mi s-a părut pe alocuri falsă) merită osteneala!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.