Cassandra’s Dream (2007)

1

Cassandra’s Dream este un nou film realizat de Woody Allen în Londra, după Match Point şi Scoop. De această dată, celebrul regizor şi scenarist urmăreşte destinele a doi fraţi şi ne prezintă faptele de care aceştia sunt capabili pentru a-şi îndeplini obiectivele în viaţă. Ca în mai toate filmele lui Woody Allen, povestea este extrem de simplă, el axându-se mai mult pe resorturile psihologice pe care le declanşează faptele eroilor principali.

cassandras_dream2

Doi fraţi fac eforturi pentru a-şi îmbunătăţi viaţa. Unul este pasionat de pariuri şi de jocurile de poker, ocazii cu care pierde mai mulţi bani decât şi-ar fi putut permite. Celălalt caută fonduri pentru a începe afaceri în America, mai ales după ce s-a îndrăgostit de o tânără actriţă care nu-i cunoaşte adevărata sa situaţie financiară. Viaţa lor capătă o altă turnură în momentul în care primesc o propunere de a ucide pe cineva contra unei sume mari de bani care le-ar fi rezolvat problemele pe o perioadă lungă de timp. Eşti în stare să ucizi pe cineva ca ţie să-ţi fie mai bine ? După ce analizează problema pe toate părţile, cei doi decid, nu foarte convinşi, să treacă la acţiune. Necazurile vor veni însă de acolo de unde s-ar fi aşteptat mai puţin.

cassandra 3

Filmele lui Woody Allen oferă finaluri surprinzătoare, iar Cassandra’s Dream nu face excepţie. Greu de intuit încotro se va îndrepta imaginaţia scenaristului, mai ales că nu judecă cu aceeaşi măsură în cazuri similare. La sfârşitul filmului îţi dai seama că a ales poate cea mai bună soluţie. Nu e varianta care pedepseşte toată lumea implicată în acest caz, nu e chiar ca în filmele tipic americane, dar e o soluţie morală. Sper că v-am făcut curioşi.

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

  1. nu m-a impresionat in mod deosebit, dar cu siguranta a fost mult mai bun decat banala `vicky cristina barcelona` in care in afara de javier bardem, chiar nu era nimic de vazut

    apropos de woody allen: ce naiba o tot distribuie pe scarlet johanson prin filmele lui mai nou, ca in afara de frumusete, mult talent nu are

    succes si vizionare placuta 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.