Gran Torino (2008)

21

gran torino 1224858800 2008 202x300 Gran Torino (2008) Actori: Clint Eastwood, Christopher Carley, Bee Vang, Ahney Her

Inca un film tare ce vreau sa vi-l prezint. Clint Eastwood a imbatranit, dar tot face un rol bun. Filmul Gran Torino este atat de bun incat chiar daca este o drama psihologica (da, vreau eu sa fie psihologic) tot iti mai provoaca rasul la glumele ironice ale personajului principal. Un film ce incepe cu rasism si se termina.. spectaculos de dramatic. Un film linistit, greu de digerat (pentru ca cred ca doar unei categorii de oameni i se va parea atat de tare cat mi s-a parut mie), amuzant atunci cand trebuie, dupa care o sa trageti cateva invataminte. Nu focuri de arma ci invataminte.

Numele filmului vine de la masina ce o are batranul personajclinteastwood grantorinomovie 300x225 Gran Torino (2008) interpretat de Eastwood in garaj. Walt Kowalsky pe numele sau, este unul din putinii americani (sau sa zicem albi?) ramasi in cartierul sau, iar dupa moarte nevestei ramane singur fiindu-i alaturi doar cainele. Firul intalmplarilor se desfasoara intre el, vecinii (care erau niste coreeni) si o gasca de cartier. Poate lucrurile astea nu va spun multe, dar va zic ca omul nu are toate sarmulitele la motor asa ca nu ezite gran torino 1 300x155 Gran Torino (2008) sa-si scoata arma de fiecare data cand legea este de partea lui (gen: cand coreenii ii calca iarba din fata casei).

Download subtitrare “Gran Torino” in curand.

Filmul este de vazut si de revazut. Eu l-am vizionat undeva la 3 noaptea si doua ore cat a durat nu mi-am luat ochii de pe ecran. In film joaca si doua coreence simaptice (cred ca nu sunt din Japonia sau China ca oricum nu prea fac diferenta) si un preot ce nu se apropie de 30 de ani.

Vizionati trailer:

21 COMENTARII

  1. imi pare bine ca ati inceput sa faceti rezumate al unor filme foarte bune. va multumesc sunteti foarte tari 🙂

  2. Impresionant filmul.E unul din filmele alea ce te lasa fara cuvinte la finalul sau.Bine zis, Floryan,ca e psihologic…As dori sa se uite toti adolescentii din ziua de azi,l-as pune la ora de dirigintie…

  3. “Filmul este de vazut si de revazut. Eu l-am vizionat undeva la 3 noaptea si doua ore cat a durat nu mi-am luat ochii de pe ecran. In film joaca si doua coreence simaptice (cred ca nu sunt din Japonia sau China ca oricum nu prea fac diferenta) si un preot ce nu se apropie de 30 de ani.”
    Asta e hal de concluzie la un review? Filmul e bun, pacat ca oamenii de aici sunt cam incopmetenti, in frunte cu tine, Floryan, care ai o cultura cinematografica subreda. Nu stiu de ce, dar in stilul asta prevad ca la anul va duceti la vale. Faceti o schimbare, ca de cand v-ati luat lumea in cap ca sunteti cel mai tare blog de filme, scrieti din ce in ce mai incoerent.

    Nu ma astept sa aprobi acest comentariu, dar ia macar aminte, eu iti trag un semnal de alarma.

  4. 1.(pacat ca oamenii de aici sunt cam incopmetenti): competentule!

    2. (care ai o cultura cinematografica subreda): la asta sunt de acord cu tine.

    3. (v-ati luat lumea in cap ca sunteti cel mai tare blog de filme): eh, ce sa facem si noi.

    4. (Nu ma astept sa aprobi acest comentariu): cea mai lame replica atunci cand nu stii cum sa faci sa-l rogi pe moderator sa-ti aprobe un comentariu.

    5. (eu iti trag un semnal de alarma): nu e bine sa te crezi in tren.

  5. tocmai am vizionat acest film si am ramas cam fara replica. E de departe unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut in ultima perioada, iar Clint Eastwood este, ca de obicei, genial.Pacat ca acea categorie careia i se adreseaza in special nu cred ca gusta genul, cu toate ca ar avea ceva de invatat.Ma rog, in concluzie, un film impresionant!

  6. poate nu ar trebui, dar nu ma pot abtine sa nu mai fac un comentariu:e adevarat ca fiecare persoana care scrie pe acest blog are dreptul la o opinie si evident e liber sa o exprime dar, in general, cred ca si in cazul acestui blog este valabil ceea ce se spune despre programele TV:daca nu-ti convine emisiunea ori programul, ai telcomanda si cauta programul pe care il consideri potrivit gusturilor tale.De regula, mie daca nu imi place un lucru, il ignor dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i jignesc pe cei care incearca sa faca ceva…

  7. Mama..mamaa.. nu sunt eu cu bloguri..chestii.. n-am nici o treaba, intru din cand in cand pe acest site..mi-am facut un obicei..vad si eu despre ce filme mai scrieti, poate mentionati de vreunu’ care mi-a scapat mie cine stie ..Vroiam sa-mi exprim parerea referitor la acest film evident..dar..citind comentariul idiotului numit Andrey, acel pusti agramat,stupid..cu frustrari numai de el stiute, nu pot sa ma abtin sa nu aduc o critica la adresa tuturor retardatilor ce nu pot intelege ca nu ii obliga nimeni sa faca ceva ce nu doresc..de pilda..sa-si piarda minute pretioase din vietile lor..accesand acest site. Bine ai facut ca i-ai postat comentariul..sa vada si lumea cat de prost e.. nu ca l-ar cunoaste cineva, dar pe dobitoc cu siguranta il deranjeaza.Mi-am mai exprimat si eu de-a lungul timpului..vreo 2-3 nemultumiri legate de felul in care un editor a comentat..sau a descris un anumit film, dar frate..intr-un mod politicos si civilizat..exprimandu-mi doar o simpla opinie,pentru ca pana la urma..oamenii ce se ocupa de acest site..cei ce scriu despre filme pe acest site..si..pe majoritatea banuiesc.. nu sunt frate experti in cinematografie..in ale filmului.. Sunt..iubitori,mai mult sau mai putin .. “cinefili” ..asta trebuie sa inteleaga toti oligofrenii care comenteaza aiurea..Despre film.. nota 9 ..e foarte bun 🙂

  8. Nu sunt cooreeni vecinii de alaturi. Sunt Hmong – o etnie din Asia. Fata, Sue, ii da lui Walt cateva detalii despre Hmong – majoritatea au emigrat in SUA din Thailanda, Laos, Cambodia si China.
    Oricum ideea filmului ramane aceeasi 🙂

  9. sincer..nu m-a impresionat…finalul ma asteptam sa fie ceva mai surprinzator..din opiniile pe care le-am mai auzit..dar n-a fost asa!

  10. In principiu cam asa se intampla atunci cand toata lumea lauda ceva, asteptarile iti cresc. La unele filme este bine sa te uiti fara sa ai asteptari de niciun fel.

  11. […] Grand Torino se afla in topul incasarilor filmelor ce au rulat in acest weekend in cinematografele din toata lumea, pana acum filmul avand incasari de 74 milioane de dolari. In Statele Unite filmul a avut pana acum incasari in valoare de aproape 150 de milioane. Bugetul estimat al filmului lui Clint Eastwood este de 35 mil. $. […]

  12. […] Eastwood (81 de ani) ne-a amagit  cand a declarat ca rolul din Gran Torino va fi ultimul in care il vom vedea in postura de actor. El se intoarce anul acesta pe […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.