The Runaways (2010)

6

Pentru “The Runaways” se pregãtise perechea anului: Kristen Stewart şi Dakota Fanning, douã tinerele talentate, jumãtate controversate, fiecare alãturi de un trecut şi un viitor. Despre Kristen ce-ar fi de spus, acum, la ceas de searã? Cã-i plac vampirii, poate? 😀 Aşadar, domnişoara din “Twilight” aratã încã o datã cã nu este doar o puştoaicã depresivã, alienatã şi pregãtitã sã dea replica lui Edward şi neamului de vampiri, iar Dakota, ei bine, blonda a crescut. Da, îmi este greu încã sã-i asociez imaginea de mãrunţicã nevinovatã din filme ca “Man on Fire” sau “Hide and Seek” cu dirty icon-ul pe care acest proiect i l-a construit. Chiar aşa, veţi avea ce vedea la acest capitol, cãci scenele aproape fierbinţi sunt puse fãrã pudoare în cadru, iar costumaţiile de scenã (la propriu!) ale Dakotãi vor sugera câte ceva. În plus, în film se strecoarã şi Michael Shannon cu o prestaţie foarte bunã, iar dacã numele nu vã spune multe, ţin sã precizez cã individul a reuşit sã atragã atenţia şi-n lista nominalizãrilor la Oscar, asta în vremea in care “Revolutionary Road” impresiona audienţa, adicã prin 2008. “The Runaways” se reduce la o formulã controversatã, lozincã oferitã titlu unei piese de teatru şi altor filme: sex, drugs & rock’n’roll. Şi chiar aşa este. 😀

kristen stewart dakota fanning the runaways11 535x381 460x327 The Runaways (2010)

Atunci când crezi cã ai vãzut şi auzit totul, doar ceva cu adevãrat trãsnet ţi-ar putea schimba pãrerea, nu credeţi? Aşadar, prin anii ’70, mai precis în anul 1975 publicul ascultase suficient rock’n’roll cât sã-l cunoascã la perfecţie, însã rãmânea totuşi un detaliu: genul acesta de muzicã era interpretat şi adus în scenã de artişti de sex masculin. Asta pânã când Joan Jett (Kristen Stewart), o puştoaicã rebelã, doreşte sã punã bazele primei trupe de fete de rock. Pentru asta, îl va întâlni pe excentricul impresar Kim Fowley (Michael Shannon), iar acesta alãturi de încã o mânã de fete formeazã.. prima trupã de rock. Însã, înainte de a se lansa la rampã au nevoie şi de o solistã pe mãsurã, solista care se va regãsi în personajul lui Cherie Currie (Dakota Fanning), o adolescentã aflatã în dificultate. Ce va urma este efortul grupului de a progresa şi a-şi face un nume printre sutele de formaţii apãrute şi dispãrute la fel de repede, dar şi un nou stil de viaţã ce va cuprinde: sex, drugs şi… rock’n’roll baby!

the runaways movie image 9 459x306 The Runaways (2010)

Mai târziu aveam sã aflu cã Joan Jett este cea care a lansat hit-ul “I Love Rock’n’roll”, acel cover exploatat de mai toatã crema cântãcioasã din ultimul veac. Aşadar, biografia este cu atât mai puternicã, cu cât personalitatea şi însemnãtatea faptelor are o oarecare importanţã în istoria acestui stil muzical. Povestea dã scenariului o parte din farmecul vremii cu ajutorul cãrţii lui Cherie Currie, parte importantã din fosta formaţie, dar reuşeşte sã zugraveascã perioada (disco urmat de rock) prin vestimentaţii autentice, o atitudine pe mãsurã şi rolurile celor douã bad girls. Şi ce mai bad, cãci eu rãmãsesem uluitã de felul în care cele douã mimau acţiunea drogatului şi alte cele miraculoase şi dãtãtoare de plãceri. Îmi place sã cred cã este o senzaţie mişto sã te întorci într-un trecut care nu te-a avut în preajma lui, însã consider oarecum cã aici s-a întrecut un pic mãsura (vorbea bãbãciunea din mine 😀 ). Dar “The Runaways” rãmâne un film mişto şi de ce nu, de vãzut.

Vizionaţi trailer:

6 COMENTARII

  1. … spune-mi ca glumesti “babaciune”,,, si ca stiai de Joan Jett inainte de a vedea filmul…

  2. Cosmine, de tipa auzisem vag, nu sunt o adepta a stilului, asadar, nu-i atat de grav. Iar babaciunea, ei bine, babaciunea e al naibii de conservatoare!

  3. Melodia “I Love Rock ‘n’ Roll” a fost lansata de grupul “The Arrows”, Joan Jett a preluat-o la randul ei.

  4. peter, m-am exprimat cu “a lansat hit-ul” pentru ca din cate stiu/am aflat Joan Jett l-a facut faimos, preluandu-l la randul ei. Deci, ea l-a lansat (pe piata), nu? 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.