Revolutionary Road (2008)

7

poster revolutionary road 201x300 Revolutionary Road (2008)Actori: Kate Winslet, Leonardo DiCaprio, Michael Shannon, Zoe Kazan, Kathleen Doyle-Bates

Sa fii actor nu-i usor. Sa fii credibil ca si actor, este chiar greu. Sa-nchei un film, cere imaginatie. Sa-nchei un film bun, cere inteligenta creativa. Nu stiu in ce masura talentul isi pune amprenta asupra activitatii, dar un lucru este cert: fara sudoarea muncii, a efortului propriu-zis, talentul isi prafuieste laurii, lauri culesi timpuriu or’ in valtoarea vremii. Astazi asistam la o mica reuniune de clasa: DiCaprio alaturi de Kate Winslet, pilonii batranului “Titanic”. Cei doi isi fac treaba excelent, tehnologia de actualitate anuntand-o pe Kate castigatoare a unui Glob de Aur pentru prestatia din drama cu pricina. Poveste? Trebuie, caci el, actorul, respira ca sa povesteasca. Ce? Nazurile unor oameni ce doresc sa arate vrute, nevrute, vazute, nevazute.. multe! Hai sa vedem:

Viata de cuplu, primejdie cu doua taisuri. Nu este indeajuns  sa respiri dragoste, sa visezi images Revolutionary Road (2008)dorinte si nici sa adulmeci doar stropi de realitate, ca sa traiti in doi. Asta v-o poate spune Wheelerii, familie tanara cu doi copii, ce-si incearca traiul in bratele unui Connecticut prafuit al anilor ’50.  Cuplu invidiat,  in momentul in care April prinde conturul unei schimbari in viata de familie, situatia se va schimba radical. Frank, desi in prima faza este acaparat de scepticism, va sfarsi incantat de initiativa sotiei de a se muta in Paris, urbe ravnita de catre acesta. Slujba de la Know, inteprindere la care si tatal lui activase, va cantari indeosebi decizia finala. Totul este intre ei, dar influenta sociala, exteriorul, isi va spune cuvantul.

Download subtitrare “Revolutionary Road” in curand.

ds Revolutionary Road (2008)Un prim film in care nu m-a impresionat atat povestea, cat jocul actoricesc. DiCaprio n-a reprezentat vreodata imaginea vreunei simpatii personale, dar aici, mi-a lasat un gust bun. Michael Shannon, actor in rol secundar, a interpretat ilustru limitele unui om afectat de realitatea cotidiana a unei perioade sententioase; el este nebunul pentru societate. Finalul, caci il barfeam in prima instanta cu nonsalanta, este unul.. oarecum ambiguu. N-am sa vi-l impartasesc, dar am sa astept interpretarile tuturor. Scena finala ma intereseaza, caci sfarsitul povestii este usor de intuit. Perioada surprinsa in pelicula, mazgalita armonios dar si migalos, constituie schita unui mecanism incet, bolnavicios, in care oamenii isi urmau traiectoria sociala fara nicio abatere. Abandonul unei vieti sociale obisnuite insemna sa incerci sa faci ceva mai mult decat ceea ce iti era permis. Ceea ce-ti doreai. Pe riscul tau. Dar oare chiar se merita?

Vizionati trailer:

7 COMENTARII

  1. Am reuşit, în sfârşit, să urmăresc un film pe care îl consideram, din ce auzisem, cel mai important candidat la premiile Oscar. Povestea familiei Wheeler m-a dus cu gândul la un Lars von Trier mai soft. Dacă acesta i-ar fi luat locul lui Sam Mendes, cu siguranţă, personajul lui Kate Winslet ar fi avut mai mult de suferit. Ai dreptate, Mihaela! DiCaprio şi Winslet sunt nişte actori perfecţi, care interpretează, aici, rolurile a doi oameni singuri, care se iubesc necondiţionat, dar care nu reuşesc să treacă peste rigorile unei societăţi rigide şi, în cele din urmă, renunţă la visurile lor. O dovadă, în plus, că e foarte greu să faci exact ceea ce-ţi place, mai ales când nu ai nici cea mai vagă idee care ar fi acest lucru. Finalul, însă, m-a dezamăgit complet. Caracterizat de o grabă surprinzătoare, prin care Mendes şi-a trădat clar motivaţia pentru acest film: premiile Oscar şi atât. Păcat!

  2. Un film superb cu o Kate WInslet formidabila(dupa parerea mea ar fi meritat un Oscar pentru Revolutionary Road mai mult decat pentru The reader)si cu un final pe masura- sugestiv pentru intreaga pelicula

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.