The Informers (2009)

5

the informers 202x300 The Informers (2009)Actori: Billy Bob Thornton, Kim Basinger, Mickey Rourke, Winona Ryder, Jon Foster, Amber Heard, Mel Raido

Un film cu actori buni si povesti nehotarate. Da, categoric il putem clasa drept unul de-a dreptul ezitant. “The Informers” porneste intr-o goana a sexualitatii, a vietii pe panta unui desfrau civilizat, a unui liber arbitru degajat. Dar asta au gandit altii inaintea perspectivei regizorale ale lui Gregor Jordan, si anume o transpunere de idei cu ajutorul povestilor lui Bret Easton Ellis, povesti adunate intr-o colectie cu suficienta vana. Cine se dezlantuie aici pentru a da viata personajelor fictive? Unii ca Billy Bob Thornton, Kim Basinger, Winona Ryder credeti ca sunt suficient de concludenti pentru a starni interes publicului? O surpriza placuta a constituit-o si plasarea lui Mel Raido intr-un rol de mare angajament. Pe invidid l-ati putut remarca si simpatiza pentru rolul indraznet din “Clubbed”. Destula reclama? Sa trecem la treaba:

Los Angeles. Nu doar ingerii salasluiesc acolo, ci si ei. Care ei? Graham si problemele lui de cuplu-nestabil alaturi de Christie, Christie cea care-mparte patul cu multi altii, William (Billy Bob Thornton), tatal lui, oscileaza intre nevasta vesnic sedata si amantlacul c-o prezentatoare TV (Winona Ryder);

gs the informers 090120 m The Informers (2009)

Peter (Mickey Rourke) cel ce-si castiga existenta alienata rapind copii din mijlocul strazii, Bryan, rockerul stapan pe viata de megastar, dar nu si pe cea reala, reusind sa-si indeparteze familia datorita problemelor comportamentale si printre ultimii, dar cu siguranta nu cel din urma ramas: Tim, pustiul aflat in mijlocul discordiei parintilor, c-o sexualitate incerta si-un tata iubaret. Ce pot avea toti acesti indivizi in comun? Poate existenta deloc searbada, ori doar traiesc perioada (1983) in aceeasi maniera, dictand timpului valoarea?

the informers cover shot11 The Informers (2009)

Angrenat intr-o distributie aleasa grijuliu si mult tact, povestea promite a fi una incendiara, intriganta si realmente curioasa. Nuditatea este un element pe care regizorul nu se sfieste sa-l foloseasca, permitandu-ne astfel cadre mult mai intime, suport cu care nu am fost obisnuiti in filmele din ultimii ani. Si aici nu vorbim de acel nud de prost-gust in care sunt invadate comedioarele si alte balarii ale Hollywood-ului. Mickey Rourke, Kim Basinger, Winona Ryder, si mai proaspatul Mel Raido te vor convinge sa crezi in poveste, s-o primesti asa cum este, fara a o judeca ori critica gratuit. Despre ceata de tineri, turma degajatoare de-un aer gangsta juvenil, pot spune ca si-a facut rolul, fara alte menajamente. Nu te astepta la intorsaturi de situatii spectaculoase, deznodamant socant ori alte altfel de joculete scenice, caci vei ramane dezamagit. Da, vorbesc de-un film nehotarat.

Vizionati trailer:

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.