Gone in 60 seconds (2000)

6

Am evitat să scriu despre un film pe care l-aş fi desfiinţat, gândindu-mă că va exista cineva care poate spune ceva de bine despre filmul respectiv. Şi, într-adevăr, iată că Mihaelei i-a plăcut The Informers. După primul sfert de oră deja mă plictisisem, după 30 de minute mă enervasem, iar la graniţa celor 45 de minute l-am oprit. Este un film atât de slab încât Gone in 60 seconds pare o capodoperă pe lângă el.

Hai că exagerez şi nu-i bine! Pentru că ce-a făcut Dominic Sena cu Gone in 60 seconds, cu greu l-aş include în categoria filme. Este mai mult un joc video cu dialoguri şi în care tu nu ai niciun rol.

Cel mai „tare” hoţ de maşini din L.A. este Memphis Raines (Nicolas Cage). Între timp „a ieşit la pensie” anticipat, pentru că mamei lui i-a fost teamă că şi fratele lui Memphis, Kip (Giovanni Ribisi), va intra în această lume obscură şi periculoasă. Însă, degeaba a renunţat Memphis la „cariera sa” promiţătoare. Kip tot hoţ de maşini a ajuns. Şi evident că intră în bucluc… iar fratele cel mare trebuie să-l salveze. Şi cum o poate face? Singura soluţie: să fure 50 de maşini într-o singură noapte. Provocarea este cu atât mai mare cu cât un poliţist ştie exact care este planul şi doar aşteaptă să-i prindă pe toţi în flagrant.
gone in 60 seconds 1 Gone in 60 seconds (2000)
Ce salvează filmul este superbul Mustang GT 350 Shelby, din 1967, şi cursa infernală de pe străzile Los Angeles-ului, în care se merge cu peste 250 la oră. În rest, Nicolas Cage este tipul sigur pe el, care le rezolvă pe toate şi care ar putea ajunge un mare actor dacă şi-ar alege mai cu grijă rolurile. Robert Duval este… acelaşi actor extraordinar pe care-l ştim. Iar Angelina Jolie apare în cadru, din când în când, aducându-ne aminte că şi ea se află pe generic. Ar fi meritat un rol mai consistent! Concluzie: Gone in 60 seconds este un film pe care-l uiţi… poate nu în 60 de secunde, dar destul de repede. Mustang-ul însă n-ai cum să-l uiţi!

6 COMENTARII

  1. prestatia artistica a liu nicolas cage e una normala pentru renumele lui ca artist.il consider unul din cele mai bune filme cu masini.chiar si povestea este interesanta.din filmele cu nicolas mi s-au parut bune:next,con air,lord of war

  2. ma intreb oare de ce sor fi inventat criticii de arta(oricare o fi aia)ca daca stau bine si ma gandesc publicu este de fapt criticul si nu o persoana…asa si cu unele filme care cu toata ca aduc sume grandioase la incasari criticii le vad cu ochi rai si in mare parte pot influenta pe cei care nu au vazut acel film,deci parerea mea:Oameni buni pastrativa critica asta”constructiva”pt voi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.