Phoebe in Wonderland (2008)

1

PW Finish Small 202x300 Phoebe in Wonderland (2008)Actori: Felicity Huffman, Elle Fanning, Patricia Clarkson, Bill Pullman, Campbell Scott, Ian Colletti, Cindy Joo

Bine-ai venit in Tara Minunilor! Ia un loc, trage-ti scaunelul si hotaraste-te ce rol te-ar multumi: N-ai vrea sa intri in pielea Palarierului Nebun? Esti agil; Iepurele cel vesnic pe fuga nu te-ar prinde bine? Sau tintesti spre atentia totala si-o ravnesti pe inteleapta Alice? Da, Elle Fanning a ravnit la un rol principal si l-a obtinut. Cu mult talent si daruire, dar si poate si c-un pic de ajutor datorita notorietatii surorii mai mari: Dakota Fanning, copilul (acum adolescenta) rasfatat al Hollwoodului din ultimii ani. Filmul oscileaza intre drama, ironie, o psihologie a copilului intre alti multi copii si-un gram de fantezie.

Dar, cum atunci cand copii pecetluiesc soarta unei pelicule supranaturalul capata proportii reale, ar trebui sa constientizam ca realul din ochii lor va ramane real. Indiferent de trezirea la realitate aplicata.

Phoebe este o dulceata de 9 anisori. Crescuta intr-o familie de intelectuali (ambii parinti fiind scriitori) alaturi de surioara sa mai mica, fetita isi petrece timpul explorand noi modalitati de a se distra si de a afla lucruri noi. Curioasa, inteligenta si atenta la ce se-ntampla in jurul ei, momentul in care o noua profesoara de teatru isi face aparitia la scoala, ii va starni intersul si atentia pe deplin.

news 2555 user 3649 Phoebe in Wonderland (2008)

Miss Dodger va pune in scena o piesa de teatru care va atrage multi mici aspiranti la un statut de actor in devenire, printre care si micuta Phoebe. Aceasta va reusi sa obtina rolul lui Alice, caci de Alice in Tara Minunilor este vorba. Mandra dar si speriata de posibilele intorsaturi de situatie pe care noua ei reusita le-ar putea suferi, chestiunea cu pricina o va face sa comita lucruri ce vor starni controverse in clasa de elevi, dar si in fata parintilor.

flicks review2 1 44 Phoebe in Wonderland (2008)

Ma asteptam la mai mult din partea filmului, si-o spun cu dezamagire. Nici n-am prins exact ce vroia sa urmareasca de fapt: sansele slabe de a integrare a unui copil ce gandeste si se comporta diferit de ceilalti, problemele de acasa pe care un prunc le poate simti mult mai intens, incercand sa le rezolve intr-o maniera personala ori ca trebuie sa-ti urmaresti visele indiferent de vocile (interioare sau nu) care-ndeamna la renunt? Cert este ca fiecarui copil i se deruleaza-n minte propriul basm; isi ajuta cu migala prietenii imaginari si nu renunta la tabieturile soptite de spiridusi la miez de noapte. Si pentru c-am stabilit ca pelicula este poveste cu morala incerta, va pot spune cate ceva despre jocul actoricesc: Elle Fanning da, reprezinta un mic viitor talent, Patricia Clarkson intra cu succes in locul profesoarei devotate, iar Felicity Huffman devine credibila ca si mama. Merita filmul o incercare, dar nu mai mult.

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.