Nowhere Boy (2009)

0

Liverpool-ul anilor ’50, rock and roll, rebeliune, o chitara si asa se naste o legenda. Filmul Nowhere Boy ne arata o ora si jumatate din tineretea lui John Lennon, din ce inseamna sa ai 17 ani si sa iti doresti sa fii Elvis. Da, John avea si el un idol.
Nowhere Boy 2 460x305 Nowhere Boy (2009)

Mi-a placut sa il descopar pe Aaron Johnson, pe care il stiti mai recent din Kick Ass (2010), intr-un rol extrem de matur, John Lennon, asta ca sa imi demomstrez ca talentul si frumusetea se imbina numai bine (Aaron vorbeste intr-un interviu despre cum a petrecut mult timp facand documentatia pentru rol, studiind accentul lui John). Bonusul filmului ar fi interpretarea personajului Mimi de catre Kristin Scott Thomas (Confessions of a Shopaholic, 2009,, The English Patient, 1996). Mimi este cea care a avut grija de John 17 ani, in conditiile in care mama naturala nu reuseste sa isi asume responsabilitatea cresterii lui. Va recomand sa incercati filmul pentru ca este o forma originala de a vedea cum amintirile lui John ,,prind viata”. Veti afla ca adolescenta nu a fost tocmai una usoara pentru el, pierde unul dintre oamenii cei mai dragi, Unchiul Geroge si totusi, in mijlocul situatiilor dificile, reuseste sa devina un model pentru ceilalti (iar acum, cand vorbesc despre modele, imi vin in minte cuvintele mamei lui John, pe care o sa le descoperiti si voi ,,He is my dream”-,,El este visul meu”, intr-o citare aproximativa).
Nowhere Boy1 460x306 Nowhere Boy (2009)

Regizoarea Sam Taylor-Wood s-a ocupat sa aduca in atentia noastra momentele cheie din viata lui John, momente care au contribuit la ceea ce a ajuns sa insemne artistul John Lennon. Sam Taylor-Wood a castigat in 2009 un premiu in cadrul Festivalului de Film Sundance pentru productia Love you more (2008), iar Nowhere Boy a atras patru nominalizari la premiile BAFTA. A! Va mai recomand sa vedeti si cele 50 de minute extra cu interviuri luate actorilor, regizoarei (nu sunt incluse in film, dar le gasiti usor). Mai jos aveti si trailerul:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.