Kick-Ass (2010)

7

Nu-mi voi uita niciodata eroii din copilarie. Si nu ma refer la mama, fratele mai mare sau proful preferat. Ati uitat de zilele cand va jucati de-a super-eroii cu prietenii in spatele blocului? Ati uitat cand va imaginati ca aveati super-puteri si ca soarta intregii lumi depindea de voi? Eu una imi aduc aminte cu placere de toate jocurile astea, dar acum gata! Am renuntat sa mai visez cu ochii deschisi. Totusi, nu e cazul si cu protagonistul filmului Kick-Ass, film pe care-l astept de ceva vreme. Si ma bucur sa pot spune ca a meritat! Cand vine vorba de ecranizarea unor benzi desenate am intotdeauna indoieli. Fie productia o sa fie un rateu, fie o sa aiba un succes rasunator. Kick-Ass este unul din cazurile fericite.

675898 kickass1 super 500x345 Kick Ass (2010)

Asa cum va spuneam mai devreme, multi dintre noi au renuntat la joaca de-a super-eroii. Nu si Dave Lizewski, un adolescent normal, timid si putin cam fraier, dar cu mare pasiune pentru benzile desenate. Dupa ce este jefuit si chiar ranit de catre niste batausi de prin cartier, Dave se decide sa faca o schimbare si transforma iubirea sa pentru comic books in ceva real. Inarmat cu un costum ridicol, un nume hilar, dar si optimism si perseverenta, Dave devine Kick-Ass, un super-erou local. Desi nu intentiona sa se bage in chestii serioase, pustiul intra in atentia unor traficanti de droguri foarte periculosi care il confunda cu un alt super-erou. Chiar asa! Kick-ass nu e singurul mascat din acest film. Big Daddy si Hit-Girl sunt, sa zicem, super-eroi pe bune si cu intentii cat se poate de serioase. Din arsenalul lor nu lipsesc armele, dar nici manevrele impresionante de lupta. Cei doi formeaza o familie cel putin neobisnuita, a carei tinta este acelasi grup de traficanti care-l urmareau pe Dave. Ma opresc din povestit aici. Plotul este indeajuns de complicat de povestit, insa extrem de plapitant de urmarit. Cliseele nu lipsesc, dar nici umorul, suspansul sau scenele sangeroase. Sa zicem doar ca Kick-Ass are cate putin din fiecare, dar amestecate in asa fel incat rezultatul sa fie un film cu foarte mult potential.

kick ass movie 2 Kick Ass (2010)

Un lucru interesant, care ar putea sa explice succesul filmului, este ca scenariul a fost scris in acelasi timp cu benzile desenate originale. Mark Millar, tatal lui Kick-Ass a vandut drepturile pentru film chiar inainte sa se publice comic books-urile si a lucrat impreuna cu scenaristii la aceasta poveste. Controversele nu lipsesc nici ele: multa lume nu a fost de acord cu violenta asociata eroinei Hit-Girl, interpretata de Chloë Grace Moretz de numai 11 ani. Ea a asigurat reporterii ca este o fetita cat se poate de normala, spre deosebire de personajul ei.

In final nu-mi mai ramane decat sa va indemn sa mergeti la cinema si sa vedeti Kick-Ass. Merita din plin toata atentia si garantez ca veti fi placut surprinsi.

7 COMENTARII

  1. Nu prea am gustat niciodata genul acesta de film si totusi am fost placut surprins.Un film foarte bun.Pustoaica kick ass…Cred ca si fara de gradul acesta de violenta ar fi iesit un film la fel de bun.

  2. […] pentru rolul din comedia Easy A (nominalizata la Globurile de Aur) si actorul principal din Kick-Ass, Aaron Johnson. Lista este completata de inca 2 actori talentati: britanicul Andrew Garfield, ce a […]

  3. […] Kick-Ass este una din cele mai reușite adaptări ale unei benzi desenate. Încep inevitabila comparație a celui de-al doilea film spunând că îl regret foarte mult pe Matthew Vaughn în scaunul regizoral, chiar dacă a rămas în continuare ca și producător. Jeff Wadlow aduce pe marile ecrane o continuare mediocră, căreia îi lipește cu desăvârșire elementul șocant care l-a consacrat în 2010. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.