Never Let Me Go (2010)

11

A trebuit sa multumesc inca o data festivalului DaKINO pentru inca un film fain pe care l-au adus in Romania, inainte de vreme. Cand Keira Knightley si Carey Mulligan joaca intr-un film a carui actiune se desfasoara pe pamant englezesc si cand subiectul este unul destul de controversat nu poti decat sa astepti filmul cu mare placere. Putini oameni au “umplut” Cinematograful Patria, din Capitala, insa cred ca niciunul nu a plecat dezamagit din sala. O sa va las cu o replica memorabila a filmului, dupa care va urma un scurt plot si concluziile: “A girl is always mean with the boy she likes.”
carey mulligan keira knightley and andrew garfield in never let me go 460x305 Never Let Me Go (2010)

Se pare ca a existat o scoala, mai speciala, pentru copii. O scoala unde copiii erau pregatiti pentru a deveni adulti, ingraditi fiind de lumea exterioara si cu nicio convingere despre ce ar putea exista acolo. Iar intr-o zi, desi afla adevarul, nimic nu se schimba pentru ei, nestiind ca pot gandi peste limita cu care au fost invatati. Nu prea stiu daca sa va spun motivul adevarat pentru care ei se aflau in scoala respectiva (adica vi l-as pune, dar pentru mine a venit ca un soc… si face parte din misterul filmului). Ideea este ca Keira si Carey se cam ciondanesc pentru acelasi barbat (la inceput baiat) si transforma acest trio in subiectul care mocneste pe tot parcursul filmului.

never let me go 559362l 460x305 Never Let Me Go (2010)
Interesant de stiut este faptul ca filmul este facut dupa o carte scrisa de un britanic nascut in Japonia, ca numele acestuia vine din versurile melodiei/casetei pe care Carey le asculta singura in camera si ca aceasta a trebuit sa faca scoala de soferi pentru a putea realiza scena in care conduce o masina. Pentru ca nu a luat “permisul”, realizatorii filmului au trebuit sa filmele scena pe un drum privat. De vazut!

Vizionati trailer:

11 COMENTARII

  1. Am citit aceasta carte, in Romania romanul este aparut sub denumirea “Sa nu ma parasesti niciodata”. Este pur si simplu captivant! Mi-a placut atat de mult aceasta carte incat zile intregi am visat sfarsitul…ma bucurra mult sa vad si o ecranizare, care pare a fi foarte buna.

  2. […] ce a reusit doua prestatii importante in 2010, in marele favorit la Oscar, The Social Network si in Never Let Me Go, urmat de actrita Gemma Arterton. Ea a fost prezenta in doua blockbustere anul trecut (Clash of the […]

  3. un film cu nimic spectaculos in el, parerea mea e sa nu ma pierdeti 2 ore timpul cu el cum am facut si eu asteptanduma la un alt final

  4. Acesta pelicula este deosebit de frumoasa si deosebita!E genul acela de film pe care dupa ce il vezi,simti nevoia sa-ti aprinzi o tigara si sa meditezi in liniste.Iti lasa cam aceea stare pe care a lasat-o si Gran Torino.

  5. Un film extraordinar as putea spune …, e un film care te tine aproate de realitate neiesind din” tipar”, cu o esenta “de plumb”.Tudor comentariul tau nu e corect fata de public ,sper sa nu se i-a inimeni dupa ce ai scris tu mai sus …., mie personal mi-a placut ceea ce a urmarit sa scoata in evidenta acest regizor .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.