Floryan: Cadillac Records (2008)

6

cadillac records 201x300 Floryan: Cadillac Records (2008)Actori: Adrien Brody, Jeffrey Wright, Gabrielle Union, Columbus Short, Eamonn Walker, Mos Def, Beyoncé Knowles

Ca sa va fac atenti, va spun ca acest film este realizat dupa o poveste adevarata. Si ca sa va fac si mai atenti, va spun ca va recomand calduros aceasta productie. Recunosc ca nu cunosc foarte multe despre muzica dinainte de 90, in principal pentru ca nu m-a interesat. Cadillac Records este un film despre acei “negro” (asa cum erau numiti oamenii de culoare prin ’50) care s-au afirmat cu succes inainte de artisti ca Rolling Stones sau Elvis Presley, dar care nu au reusit sa ajunga la fel de populari. Un film bun in care Beyonce, Adrien Brody sau Mos Def fac roluri mari atat la propriu cat si la figurat.

Adrien Brody joaca rolul lui Leonard Chess, un tip ce-si deschide un local unde incepe cadillac records 8 300x200 Floryan: Cadillac Records (2008)sa aduca negrii sa cante. Jeffrey Wright joaca rolul lui Muddy Waters, un negru de pe plantatiile americane. Chess reuseste sa-l convinga pe Waters sa cante in localul sau, iar la prima oportunitate aparuta ii ofera sansa de a-si inregistra propriu disc. Odata cu trecerea timpului Chess isi face propriul studio de intregistrari “Chess Records” si aduce sub aripa sa tot mai multi artisti de culoare. In Caddilac Records veti vedea povestile unor artisti “negro” precum: Muddy Walters, Little Walter, Chuck Berry sau Etta James.

Filmul are o nominalizare la Globul de Aur de anul acesta si a impresionat suficienti oameni cat sa fie considerat un film foarte bun. Chiar la finalul filmului veti vedea legaturile personajelor din film cu evenimente din realitate din prezent. De retinut Chuck Berry, atat din film cat si din realitate… cel putin ca om, personajul mi s-a parut super amuzant.

Vizionati trailer:

6 COMENTARII

  1. Superfilm…felicitari pentru articol, e un film care merita consideratie mai ales din prisma subiectului, nu neaparat a interpretarii. Muzica acelor ani, insuficient cunoscuta, este absolut sublima (dar la fel, pentru cunoscatori). Si…ai dreptate, in privinta lui Chuck Berry.

  2. probabil urmatoarea drama pe care o s-o vad, vad multe fete cunoscute in acest film (din alte filme bineinteles)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.