Ray (2004)

6

ray 2004 poster 203x300 Ray (2004)Actori: Jamie Foxx, Kerry Washington, Regina King, Clifton Powell, Harry Lennix

Cand un film biografic castiga doua premii Oscar inseamna ca nu este de lepadat. Este cel mai bun rol facut vreodata de Jamie Foxx, un artist care a reusit sa-i depaseasca in acei ani pe DiCaprio (rolul din “The Aviator“), pe Johnny Depp (rolul din “Finding Neverland”) sau pe Clint Eastwood (rolul din “Million Dollar Baby“). Dar haideti sa revenim la Ray. A auzit toata lumea de Ray Charles? Si stie toata lumea ca era un artist care canta la pian desi era orb de la varsta de 7 ani? In 2004 Ray Robinson Charles a murit. In acelasi an, Hollywoodul a scos un film mare. Filmul sau.

Nascut in 1930, Ray Charles (asa cum ii era numele de scena) a fost unul dintre cei mai mari artisti ai tuturor timpurilor.

ray 2004 Ray (2004)

Pana si revista Rolling Stones l-a clasat pe locul 10 intr-un top 100 al celor mai importanti oameni din domeniu, din toate timurile. In povestea filmului regizorul ne arata si cateva momente din copilarie foarte importante pentru viata sa. Sa nu va asteptati sa gasiti in film cine stie ce scene sau o poveste intortocheata si plina de mister. Nu, dar Ray chiar a trait ca o vedeta. Iar acest lucru se vede si din escapadele sale cu alte femei.

ray 2004 2 Ray (2004)

Inca odata aplauze pentru Jamie Foxx, dar si personajul pe care acesta l-a interpretat. “Ray” face parte din acele filme de colectie de care va vorbeam incepand cu “The Boat that Rocked“. Nu o sa uit din acea colectie nici “Cadillac Records“. Se spune ca povestile mari reusesc sa fie spuse in filme cat de cat ok. Pana la urma, atat timp cat ai o poveste impresionanta, nu poti (ca producator) sa te faci de ras cu un astfel de film. Iar filmul urmeaza cu respect, bun simt, bun gust si talent povestea unui mare artist. De vazut!

Vizionati trailer:


Ray (2004) Trailer www.FILMETARI.com
Vezi mai multe video din Film

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.