Cast Away (2000)

4

Putini sunt cei care nu au citit in copilarie “Robinson Crusoe” de Daniel Defoe. Cast Away nu are la baza aceasta carte dar, in anumite momente va va aminti de ea. Filmul este unul deosebit si, la fel ca Forrest Gump are acelasi actor principal si acelasi regizor.
Cast Away urmareste viata lui Chuck Noland (Tom Hanks) a care se schimba complet in momentul in care este singurul supravietuitor al unui accident aviatic. Ajuns pe o insula pustie este nevoit sa se adapteze si sa invete sa supravietuiasca. Confruntandu-se cu singuratatea si deznadejdea, singurul lucru care il face sa reziste este speranta ca va fi salvat si isi va putea revedea logodnica Kelly (Helen Hunt).

cast away 1 460x291 Cast Away (2000)

Regizorul Robert Zemeckis a avut curajul de a filma ceva intru totul original. Un film care a reusit sa-l faca captivant si emotionant si asta in conditiile in care timp de aproape 80 minute apare un singur actor si cam jumatate de ora replicile se limiteaza la “Hello…What’s this…Hey! Over here”. Si inca ceva: inca o bila alba pentru ca nu a apelat la rechini, serpi, canibali sau cine stie ce alte lucruri pentru a creste adrenalina. Poate ca din ce am spus veti deduce ca filmul e plictisitor. Dimpotriva, cred ca va va placea, ca va veti pune des intrebarea: Ce-as face eu in locul lui? si poate in final il veti adauga la favorite.

cast away 2 Cast Away (2000)

Ca amanunt interesant, tin sa adaug ca filmarile au fost oprite timp de 1 an pentru ca actorul sa slabeasca considerabil si sa-si lase plete. Cast Away a fost apreciat de critici si a primit multe premii, pentru cea mai buna drama, cea mai buna regie, cel mai bun sunet. Tom Hanks a primit un Glob de Aur pentru rol si o nominalizare la Oscar. Ceea ce m-a amuzat a fost premiul pe care l-a primit Wilson pentru “Best Inanimate Objekt”. Cine e Wilson?…va las sa descoperiti vizionand filmul, si sa decideti daca si-a meritat premiul.

Vizionati trailer:

4 COMENTARII

  1. filmu e din i.e.n.,dar foarte bun daca ati trait intr-o galaxie far far away si nu l-ati vazut pan’acu’.

  2. […] Apoi joaca in „Appolo 13” si productia HBO „From the Earth to the Moon”. In anul 1998, colaboreaza cu Steven Spielberg in realizarea unuia dintre cele mai mari filme din istoria cinematografiei (dupa cum a fost catalogat de catre critici) – „Saving Private Rayn”, dupa care revine intr-un alt film de colectie „Cast Away”. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.