All Good Things (2010)

3

All good things (come to an end) spunea Nelly Furtado şi după ce am urmărit întâmplarea cu pricina, chiar n-aş îndrăzni să infirm cele cântate. Primul motiv pentru care am ales “All Good Things” a fost Ryan Gosling, pe care nu-l mai văzusem de foarte mult timp pe marile ecrane. Un al doilea motiv ceva mai liniştit şi nu atât de şarmant ca şi primul a fost cealaltă jumătate a cuplului din prim plan: Kirsten Dunst. O alegere potrivită, însă la felul în care au decurs lucrurile, nu ştiu dacă mai prelungesc crush-ul, căci rolul lui Gosling este de-a dreptul şocant şi poate atinge cote îngrijorătoare în ceea ce-i priveşte simpatia obişnuită. Revenind, este un proiect semnat Andrew Jarecki şi trebuie ştiut că scenariul este inspirat din fapte reale, din dedesubturile celui mai controversat caz de crimă, situaţie petrecută în anii’ 70 la New York. Filmul se poate confunda cu uşurinţă cu plot-ul unei emisiuni de tipul “who killed who?” în care personaje de-a dreptul înfiorătoare îşi dezvăluie părţile mai puţin plăcute ale personalităţii lor. Am spus înfiorător pentru că şi Ryan Gosling reuşeşte să între în “branşă”, asezonat de nişte ochelari siniştrii şi o figură mai mult decât alienată, plus cele câteva “schimbări” de look, veţi vedea despre ce este vorba.

all good things movie photo 04 550x366 459x306 All Good Things (2010)

Anii ’70. Cei din familia Marks deţin mare parte din proprietăţile New York-ului. Fiul cel mare, David Marks (Ryan Gosling), este cu atât mai puţin interesat de averea tatălui sau, cu cât este încă bântuit de fantomele trecutului: a asistat la sinuciderea mamei sale în copilărie. Distrat dar şi pus pe şotii în ceea ce-l priveşte viitorul, atunci când o întâlneşte pe Katie (Kirsten Dunst), o frumoasă tânără din clasa de mijloc, va fi cucerit de simplitatea şi naturaleţea ei. Sau cel puţin asta lasă de înţeles în primă instanţă. Cei doi sfârşesc în a se căsători, iar primul lor pas ca şi familie este să-şi deschidă un magazin de produse naturale tocmai în Texas. Însă curând decid să închidă magazinul şi la îndemnul tatălui, David decide să între în afacerea familiei, oferindu-i astfel un alt nivel de trai soţiei lui. În ceea ce priveşte relaţia de cuplu, cei doi proaspăt căsătoriţi au parte de primele certuri şi discuţii contradictorii atunci când bărbatul mărturiseşte că nu îşi doreşte copii sub nicio formă.

All Good Things jpg 627x325 crop upscale q85 460x238 All Good Things (2010)

Da, ce să zic, aţi putea crede că este o criză de cuplu la mijloc şi până la sfârşit ajung să-şi plimbe odorul în parc zâmbind tâmp către camere. Nimic mai greşit! Când v-am menţionat cuvântul crimă din prezentare, nu am glumit. Şi ce mai crime or să fie! Cert este că este un film aproape şocant, cu o traiectorie de cuplu deloc optimistă şi c-un tablou psihic ce se cere a nu fi neglijat. Perechea de actori Gosling/Dunst redă cu acurateţe tumultul unei vieţi sociale zgomotoase şi aflată în permanenţă în atenţia tuturor, iar de tip, v-am mai zis, s-a întrecut pe sine cu atitudinea şi reacţiile deloc previzibile. Aşadar, nu căutaţi la “All Good Things” o poveste despre iubire şi dorinţă, ci mai degrabă pregăteşte-te pentru “nu poţi cunoaşte pe cineva nici într-o viaţă întreagă”. Pesimist sau nu, ăsta este adevărul. 🙁

Vizionaţi trailer:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.