Gangs of New York (2002)

6

Filmul, regizat de Martin Scorsese este printre putinele care se pot lauda cu 10 nominalizari la Oscar, dar nicio statueta castigata. Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis si Cameron Diaz te vor tine (probabil) atent/a timp de peste 2 ore la o productie despre America anilor 1800. Sincer sa fiu, inainte sa vad filmul, nu stiam la ce sa ma astept. Nici macar nu citisem un sinopsis sau o descriere, pur si simplu am fost in cautarea unui film cu DiCaprio. Probabil majoritatea oamenilor care aud de “gastile din New York” nu se gandesc nicio secunda la ceea ce se intampla de fapt in film. Se spune despre acest film ca a fost gandit/conceput de Scorsese la finalul anilor ’70 insa dupa cum vedem, 25 de ani au trebuit sa treaca pana la realizarea lui.

Filmul ne spune despre gastile “infiintate” in cartierul Five Points, din New York cand cei nascuti pe pamant american au creat “Native Americans”, iar imigrantii din Olanda sau din Arhipeleagul Britanic au creat gasca “The Dead Rabbits”.

2002 gangs of new york 015 Gangs of New York (2002)

Dupa o perioada cele doua gasti au avut si o altercatie (mini-razboi sa-l numim) din care castigatori au iesit “nativii”. Peste ani, Amsterdam (DiCaprio), fiul liderului “iepurilor” (lider omorat in batalie) se intoarce in New York pentru a razbuna trecutul. Si iata ca actiunea are de unde porni, nu? Amsterdam o sa incerce sa se apropie de liderul “nativilor” Bill “The Butcher” si sa devina influent in grupul sau.

gangsfinal Gangs of New York (2002)

Personal mi s-a parut un film cu multe momente statice si plictisitoare, dar si cu multe situatii care au orbit veridicitatea actiunii. Mai concret, de multe ori mi-am zis “nu se poate asa ceva” despre lucruri aproape fantastice introduse intr-o poveste care putea sa aiba un succes mult mai mare. Nici nu pot sa zic ca este unul din rolurile bune ale lui Leo, dar am ramas placut surprins de jocul actritei Cameron Diaz.

Vizionati trailer:

6 COMENTARII

  1. Filmul este unul spectaculos, atmosfera este foarte dramatica, costumele sunt excelente, dar castingul putea fi mult mai bun. Din pacate Leonardo di Caprio a fost coplesit de prestatia mult mai experimentatului Daniel Day-Lewis (care se distreaza de minune in rolul Bill ‘The Butcher’ Cutting), iar Cameron Diaz m-a lasat rece.

  2. Mie personal mi-a placut foarte mult filmul si cred ca Leo face un rol reusit…
    Daniel Day-Lewis impresioneaza ca intotodeauna prin capacitatea sa de a interpreta un rol atat de realist;
    o pelicula frumos filmata cu multe momente ce te tin in suspans( un alt film de Scorsese ce trebuie neaparat vizionat!!!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.