Howl (2010)

1

,,Am vazut cele mai luminate minti ale generatiei mele distruse de nebunie, flamanzind isterice goale, tarandu-se in zori pe strazile negrilor in cautarea unei intepaturi furioase” (,,Urlet” de Alan Ginsberg). Nu este ora de lectura, insa versurile au mare legatura cu filmul. El prezinta crampeie din viata poetului Alan Ginsberg, cel care in anii ’50 a starnit o adevarata controversa cu poeziile sale, considerate ca fiind scrise intr-un limbaj obscen.
howlsiff1 Howl (2010)

James Franco in rolul principal, intr-o interpretare pe care doar el cred ca ar fi putut sa o realizeze intr-o asemenea maniera. Filmul prezinta un interviu cu Alan (James Franco) prin care vedem ce inseamna sexualitatea ca subiect tabu la acea vreme, ce inseamna libertatea de gandire, libertatea de exprimare si care sunt limitele artistului. Pe langa interviu, exista o serie de alte planuri: desfasurarea procesului legat de caracterul obscene al operei Howl, scene in care Alan isi recita versurile si planul intim, al relatiilor platonice sau de iubire pe care poetul le are de-a lungul vietii. Ca sa va mai fac un pic curiosi, in cazul in care nu ati vazut inca filmul, recitarea versurilor este insotita si de animatii. Alte doua posibile atractii a filmului ar putea fi David Strathairn (Good night, and good luck, 2005), in rol de avocat sau Jon Hamm (The Town, 2010; Mad Man), in calitate de justitiar.
howl051 Howl (2010)

Avem doi regizori pentru Howl, Rob Epstein (a castigat doua premii Oscar pentru documentarele sale, Common Threads: Stories from the Quilt , 1989 si The Times of Harvey Milk, 1984) si Jeffrey Friedman (specializat tot in documentare precum The Celluloid Closet, 1995). Asa ca daca vreti o ora de James Franco si poezie va recomand sa vedeti filmul. Mai jos aveti si trailer-ul:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.