TRON: Legacy (2010)

14

In primul rand trebuie stiut faptul ca filmul a costat 200 de milioane de dolari, bani pe care Disney i-a bagat cu precadere in promovare. Acum 17 luni a fost lansat pe internet primul video cu secvente din acest Legacy. 64 de zile au durat filmarile si 15 luni preproductia. Am vazut filmul in format IMAX 3D si trebuie sa va recunosc ca chiar este spectaculos. Si de aici pornim discutia asteptarilor pe care le ai de la un film despre care ai aflat ca a fost facut in mare parte pe calculator. Eu nu am plecat “la drum” cu asteptari prea mari si am ramas placut surprins de realizare. Un film sf frumos, la standardele moderne ale cinematografiei. Si am ramas placut surprins si de Olivia Wilde, care trebuie sa va spun ca-mi era destul de antipatica in filmele de pana acum.
tron legacy 459x213 TRON: Legacy (2010)

Am mai vorbit despre Tron. Dar ceea ce este foarte interesant este ca daca nu ai idee despre ce ar putea fi povestea ramai si mai placut surprins. E simplu. Un om destept a creat un program/joc si a reusit sa creeze si o legatura intre cele 2 lumi (reala si virtuala) prin care chiar el a intrat in spatiul acesta fantastic. Iar acolo, ca in orice joc, trebuie sa castigi pentru a ramane in viata. Dupa disparitia sa, compania la care lucra a devenit o corporatie uriasa (si la propriu, prin cladirea sediului, si la figurat), iar fiul sau mostenitorul unei averi colosale cu care nu dorea sa aiba de a face. Pana intr-o zi, cand acesta din urma descopera o noua camera in beciul sediului fostului centru local de jocuri pe calculator. Si printr-o “schema” sf este tras in interiorul jocului unde incep peripetiile. Nu prea am inteles de ce era un porc pe masa, in lumea virtuala (adica ma gandeam ca acolo nu mai e nevoie sa si mananci), dar am remarcat cursele de motociclete si muzica formatiei Daft Punk (care apar si ei in niste secvente).
tron legacy trailer 1 460x230 TRON: Legacy (2010)

Mi-ar fi placut, parca, sa vad mai multa actiune si un alt final. Ceva si mai spectaculos, poate. Doi dintre actorii de astazi au jucat si in filmul din 1982 (o sa va dati singuri seama, care?, dupa varsta aratata in film). Iar legat de vizionarea in imax-3d pot spune ca este destul de spectaculos sa vezi un film pe un atat-de-gigant ecran. Parca mi-au lacrimat putin ochii datorita ochelarilor, dar este o experienta de incercat.

Vizionati trailer:

14 COMENTARII

  1. Film bazat exclusiv pe grafica si realitate virtuala. Povestea e previzibila , inspirata din Matrix , dar mult mai plictisitoare . Mi-a placut in mod deosebit designul , scenografie si costume , DAR mi-a displacut filmul insusi

  2. […] Astazi aflam ceva detalii despre  Academy Awards 2011, mai exact, categoria efecte vizuale. Luna trecuta membrii Academiei au redus din lista, formandu-se astfel 15 semifinalisti. Deadline.com ne informeaza acum de eliminarea a 8 titluri din cele 15. Cele 7 filme ramase cu mari sanse la o nominalizare Oscar sunt: Alice in Wonderland, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1, Hereafter, Inception, Iron Man 2, Scott Pilgrim vs. the World si Tron: Legacy. […]

  3. Ieri l-am vazut la Imax insa ma asteptam la mai mult! In primul rand, dezamagirea a fost ca nu prea am vazut nimic 3D!!! Am mai fost la filme (chiar si concert!) 3D insa n-a avut deloc efectul de WOW! Ce mi-a placut mult insa a fost coloana sonora a filmului!:)

  4. Mie unul chiar nu mi-a parut rau ca l-am vazut la cinema. Intr-adevar ca poate a fost un pic previzibil, dar nu asa mult. N-a fost dezamagitor…

  5. L-am vazut fara ochelari deci nu stiu ce as putea spune despre el. Jeff Bridges nu avea ce cauta in rolul ala, clar + ca intreaga poveste, intreg scenariul lasa de dorit.
    In rest, simpatica tipa bruneta!

  6. Tron este un film cult pentru fani, asa cum este si Final Fantasy. Vizual este impresionant, cine spune altfel este tare ipocrit. Eu nu l-am vazut 3d, lam vazut acasa pe LCD-ul meu de doar 107 cm diagonala, si totusi mi sa parut impresionant vizual. Scenariul nici nu are cum sa iasa din normal, avand in vedere ca este o parte dintr-o serie. E ca si cum Stapanul inelelor: intoarcerea regelui ati vrea sa fie un film surprinzator, o drama plina de sentiment si profunzime. Get real, people.

    Ca un sfat general celor care merg cu asteptari la filme: don’t! Asa stricati ORICE film.

  7. […] (regia lui Robert Zemeckis), alaturi de Denzel Washington. Joseph Kosinski a mai regizat filmul Tron: Legacy (2010), cu incasari totale de aproximativ 400 milioane de dolari. Lansarea filmului Oblivion este […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.