The Sting (1973)

1

Filmele cu hoţi inteligenţi care doreau să fure bani de la nişte hoţi mai mari decât ei au avut întotdeauna un farmec aparte. Excepţie nu face nici The Sting, care ne prezintă într-un mod cât de poate de atractiv întocmirea şi punerea în aplicare a unui plan minuţios de jefuire a unui bogătaş fără prea multe scrupule. Practic, eroii noştri reuşesc să recreeze un colţ de lume pentru a-şi putea duce victima de nas astfel încât aceasta să nu bănuiască nici un moment că este trasă pe sfoară. Ai senzaţia la un moment dat că totul este o imensă farsă, nu mai ştii cine pe cine păcăleşte şi de ce, ce face parte din înţelegerea iniţială şi ce este improvizaţie. La final, însă, te vei lămuri asupra motivaţiile personajelor şi se vor clarifica toate aspectele neelucidate până atunci.

the sting 1 300x198 The Sting (1973)

Acţiunea are loc în anii 30 în America. Johnny Hooker (Robert Redford) şi Luther formează o echipă ingenioasă de hoţi, care dă lovituri pe baza unor scenarii dinainte stabilite, jefuind oameni pe stradă. Câştiguri mici, dar sigure. La un moment dat, ei fură o sumă importantă care îi aparţinea lui Doyle Loningan, un şef mafiot, iar acesta le promite răzbunare. Luther este ucis, iar Hooker reuşeşte să scape la limită. El vrea să se răzbune cu orice preţ pe Loningan şi împreună cu Henry Gondorf (Paul Newman) pune la cale un plan pentru a-l distruge financiar pe mafiot, dar şi de a se îmbogăţi. Evident, cei doi nu vor fi singuri, ci ajutaţi de mai mulţi complici, oameni „talentaţi” în diverse domenii. Lucrurile se vor încurca puţin pentru că Hooker este urmărit de un poliţist, căruia îi oferise bani contrafăcuţi şi care acum vrea să-l aresteze ci orice preţ.

the sting 2 300x208 The Sting (1973)

Pe lângă povestea atractivă, filmul propune şi două reprezentaţii de neuitat. Robert Redford şi Paul Newman sunt la înălţime, au un joc actoricesc fără cusur. Dacă vreţi să vedeţi cum arată nişte actori uriaşi, cu un talent excepţional, urmăriţi-i pe cei doi în acest film. Mai trebuie amintită şi muzica, una deosebită, un ragtime celebru la începutul secolului XX, care are rolul de a lega capitolele din care este alcătuit The Sting. Filmul a făcut senzaţie în epocă, a primit nu mai puţin de şapte premii Oscar din zece nominalizări, inclusiv pentru cea mai bună producţie şi cel mai bun regizor.

Vizionaţi trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.