Banlieue 13 (2004)

0

Nu mai văzusem de mult timp un film de acţiune care să-mi placă aşa de mult. „Banlieue 13” sau „District 13” este cu siguranţă o recomandare. Şi nu neapărat pentru că e un film franţuzesc sau că este regizat de Pierre Morel şi că are un scenariu scris de Luc Besson, ci pentru că este pur şi simplu tare. Iar partea cea mai frumoască e că parkour-ul nu face totul. Şi povestea e faină, şi actorii au fost aleşi bine, şi mişcările sunt senzaţionale. Pelicula m-a prins din primele minute şi pe tot parcursul ei nu mi-am pierdut interesul nici o clipă. Acţiunea a fost antrenantă şi destul de credibilă. Ba chiar e posibil să simţi o uşoară părere de rău la finalul peliculei şi să îţi doreşti să continue.

Nu te îngrijora, există şi o continuare. Orice film bun merită cel puţin un sequel, nu? Dar despre „Banlieue 13: Ultimatum” vom vorbi cu altă ocazie. Înainte de a trece la a vă spune, pe scurt, cam despre ce vorba în film, mai adaug doar că dacă v-au plăcut producţii ca „Transporter”, „Taxi”, „Yamakasi” sau „Taken”, atunci o să vă placă şi „Banlieue 13”.

Banlieue 13 luc besson 75721 600 400 460x306 Banlieue 13 (2004)

Titlul filmului, „Banlieue 13”, se referă la un cartier rău famat al Franţei anului 2010, în care rata infracţionalităţii crescuse aşa de mult încât autorităţile franceze nu mai făceau faţă. De aceea, hotărăsc să izoleze printr-un zid respectiva regiune, împreună cu locuitorii ei, şi să îi păzească intrările şi ieşirile. Eroul nostru se numeşte Leito (David Belle), iar atunci când sora sa, Lola, este răpită de şeful crimei din suburbie, Taha Bemamud, Leito porneşte să o salveze. Şi reuşeşte, numai că poliţia îl arestează şi i-o dă înapoi pe Lola lui Taha. Cum reuşeşte să o salveze până la urmă şi ce alte personaje şi conflicte noi apar în peliculă, nu vă mai spun pentru că ar însemna să vă povestesc tot filmul şi nu ar fi frumos. Un pic de mister e mereu necesar. Ba chiar v-aş sfătui să nu vă uitaţi la trailer ca să fiţi cât mai impresionaţi atunci când urmăriţi pelicula.

img20081127 1 p Banlieue 13 (2004)

Acum, că am scăpat de „povara” de a vă povesti ce se întâmplă în film, să vă mai zic ce altceva mi-a mai plăcut la el. Coloana sonoră e unul din lucrurile acelea. Muzica se potriveşte perfect cu scenele de luptă şi te face, în repetate rânduri, să intri în atmosfera tensionată a peliculei. „Banlieue 13” e un film de acţiune, care mizează mult pe mişcare, pe adrenalină, pe forţă şi îţi garantez că la final vei simţi şi tu nevoia să alergi puţin sau te mişti cumva. Asta dacă nu te vei hotărî să te apuci de parkour :D. Cert este că merită văzut.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.