The Fountain (2006)

8

Am vrut să văd acest film de două ori ca să fiu sigură că îl înţeleg în totalitate şi nu pierd niciun amănunt. După ce l-am vizionat a doua oară, nu sunt sigură dacă o să mă opresc aici, sau o să îl văd pentru a treia oară. Mi s-a părut foarte complex filmul, plin de simboluri şi destul de greu de înţeles pentru cineva care nu prea ştie mare lucru despre civilizaţiile mayaşe, istorie, religie sau mitologie. Dar tocmai aceste lucruri m-au atras. Nu ştiu cât de emoţionant, captivant sau bine pus în scenă este, dar ştiu că este interesant şi posibil să vi se pară tare prima dată când îl veţi vedea. Zic asta pentru că cel puţin aşa mi s-a întâmplat mie.

D-abia când vezi a doua oară un film îl poţi aprecia într-un mod cat mai realist. „The Fountain” (Fântana) este o poveste care îl are în rolul principal pfountain kiss1 300x168 The Fountain (2006)e Hugh Jackman. Îl cunoaşteţi din X-men. Şi-a jucat bine rolul, zic eu. A fost credibil şi i s-a potrivit într-o oarecare măsură. Filmul cuprinde trei poveşti de dragoste diferite ce au loc în trei perioade diferite. Hugh Jackman joacă toate cele trei personaje: Tomas/Tommy/Tom Creo – conchistadorul / omul de ştiinţă / astronautul. Ce au în comun aceste trei personaje? Nemurirea. Toţi trei caută „Fântâna tinereţii”, astfel: Tomas, the fountain1 150x150 The Fountain (2006)conchistadorul pentru a o proteja pe regină de un duşman care a jurat să se răzbune; doctorul Tommy Creo este în căutarea unui tratament care să-i vindece soţia de cancer, iar Tom, astronautul, porneşte într-o călătorie în spaţiu şi timp, în speranţa că va descoperi o cale de a fi din nou împreună cu femeia iubită, pe care moartea i-o răpise.

Download subtitrare “The Fountain” in curand.

Dacă sunteţi atraşi de genul acesta de filme vi-l recomand. Dacă nu, decât să îl vedeţi dintr-o simplă curiozitate şi să nu vă transmită nimic, mai bine renunţaţi. Cred că nici regizorul nu a ştiut exact ce vroia să transmită prin acest film. Ideea este bună, dar ceva nu a mers bine…

Vizionaţi trailer:

8 COMENTARII

  1. l-am vazut ..si pot spune mai in gluma mai in serios ca este vorba despre integrarea dragostei in absolut. in plus mi-a placut toata muzica din fundal. Este un album foarte intersant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.