Match Point (2005)

9

Filmul reprezintă prima colaborare dintre Scarlett Johansson şi Woody Allen. Regizorului i-a plăcut atât de mult de actriţă încât au realizat împreună alte două producţii: Scoop şi Vicky Cristina Barcelona. Match Point este socotit de critici cel mai închegat şi cel mai reuşit din această trilogie. Dragostea sau banii şi statutul social ? Oare ce am alege dacă am fi pus în această situaţie, pentru că nu le poţi avea chiar pe toate. Cam asta este şi dilema eroului principal….

 

match point 11 460x296 Match Point (2005)
Un instructor de tenis se împrieteneşte un tânăr provenit din înalta societate londoneză. El ajunge să-i cunoască familie şi să se îndrăgostească de sora acestuia. Fostul jucător de tenis face impresie bună tuturor aşa că până la căsătorie nu mai este decât un pas. Pătrunde într-o familia bună, are o slujbă foarte bine plătită pentru care nu depune vreun efort special. Totul merge ca pe roate până când în peisaj apare Scarlett Johansson. El joacă la două capete, crezând că poate împăca şi inima şi raţiunea. Dar vine momentul alegerii şi pare că tot universul său se năruie…

match point 21 460x305 Match Point (2005)

Un film care începe lent, foarte lent (sau poate eram eu obosit atunci când l-am văzut), dar care începe să te prindă cu adevărat de-abia din a doua jumătate. De regulă, producţiile de acest gen au un final pozitiv. Woody Allen nu merge pe această linie, îşi pune eroul principal într-o situaţie extremă, dar îi oferă şi o şansă de scăpare şi depinde doar de el dacă şi cum o fructifică. Se spune că finalul încunează opera. În acest caz, dictonul este cum nu se poate mai adevărat.

Viziualizati trailer:

9 COMENTARII

  1. adevarul este ca m-am cam plictisit in prima jumatate,si nu a fost de oboseala,dar in a2-a jumatate am inceput sa fiu interesat de el.frumos filmul si nus ce as face daca as fi in locul personajului principal(femeia sau bani),cred ca ambele

  2. scoop nu a fost cine stie ce…cu vrajeli d’alea nasoale ca se intorcea ala sub forma unei fantome si cacat….ma lasi…..filmu asta a fost bun …. deja m-am acomodat cu stilu lu woody allen si pana la urma cine l’ar putea condamna?!(al draq boshorog…striga lumea dupa el:”Viagraaa!” ai el o arde nasol cu blonda) cui nu-i place de scarlett?!?!?! sa ridice mana sus!!!:)) bun bun film….unexpected ending …God damn’ it!!;))

  3. Filmul asta te pune pe ganduri, si surprinde dilema unui barbat tanar: sa aleaga familia si implicit sprijinul material acordat de tata socru sau sa renunte la tot si sa inceapa o viata noua cu amanta? Situatia se complica cand aceasta din urma il ameninta si-l santajeaza….iar finalul va va surprinde cu siguranta. E un film interesant ce merita vazut

  4. am vazut filmul acesta de ceva vreme si mi-a placut foarte mult, poate si din cauza prestatiei actorului din rolul principal, care,asa nevrotic cum e el, a fost foarte potrivit pt rol.Ideea e ca l-am recomandat colegilor mei(barbati cu totii, de altfel), iar reactia lor a fost la unison:i-a dat pe spate si in acelasi timp i-a pus pe ganduri…Cateva zile doar la asta s-au gandit…Si ca tot veni vorba de Jonathan Rhys Meyers, stie cineva ceva de seria a treia din Dinastia Tudorilor ceva?Pt ca serialul acela chiar m-a dat pe spate!

  5. Ma asteptam sa renunte la nevasta ce e drept si sa se termine cu happy end, dar ar fi fost un film prost. Asa ca a omorat-o si parca fiecare personaj a primit ce merita. Mai putin Scarlet, saraca isi dorea asa mult sa fie actrita si celebra….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.