Recunosti filmele slabe?

17

Cityplex Bucuresti si FILMETARI va invita la un concurs la care poti fi castigator doar raspunzand la cerinta de mai jos. Oferim 3 invitatii duble la oricare film din programul cinematografului. Cerinta din aceasta saptamana este urmatoarea:

Cum recunosti filmele slabe?

(dupa ce a inceput filmul, cum sau cand iti dai seama ca filmul respectiv este slab sau nu este pe gustul tau?)

american pie 5 460x242 Recunosti filmele slabe?

Pentru a intra in concursul din aceasta saptamana, raspunde printr-un comentariu pana vineri, 11 martie. Castigatorii vor fi anuntati printr-un mail direct si vor trebui sa confirme datele de contact pana duminica seara. Multa bafta 😀

17 COMENTARII

 1. Daca filmul nu reuseste sa ma captiveze in primele 15 min nu am rabdare intra la categoria “Unknown”/filme slabe.

 2. Uneori nici nu trebuie sa inceapa filmul ca sa imi dau seama ca este prost, ma ajuta titlurile de genul Amenintarea fantomei 7: Batalia finala sau Octopuss vs. Shark. Alteori daca citesc in program actorii care apar in film, si sunt unii de genul Chuck Norris, Van Damme sau Steven Segal, mi-e clar cat de prost este acel film.Si alteori, un film care promitea, se dovedeste foarte plictisitor sau enervant foarte rapid, in primele minute, si renunt la el. In general un film de categoria B se vede in jocul prost al actorilor, intr-un scenariu stupid,pana si in modul defectuos in care este filmat.

 3. De-obicei citesc cu atentie descrierea, vad trailer-ul..si-mi fac o impresie. Daca nu este una pozitiva, prefer sa vad alt film, pentru a nu pierde timpul. 🙂

 4. o foarte buna intrebare! :)) de cele mai multe ori imi dau seama dupa cum este filmat.Adica,o camera super buna se poate recunoaste imedoat dupa claritate,stabilitate.Apoi ,dupa efectele speciale cand este cazul…si chiar dupa actori..unii chiar parca recita replicile:)) si ultima parte ar fi trailer-ul..dar uneori asta te poate pacali :))

 5. Un film slab are de la bun inceput toate atuurile sa esueze total, de la jocul actorilor pana la secventele propriu-zise realizate intr-o maniera execrabila. Eu, de fiecare data cand incep sa ma uit la un film, incerc sa ma axez pe primul sfert de ora si observ daca ma voi plictisi sau voi fi captat in continuare. Si aici ma refer strict la cum joaca fiecare personaj, in ce rotm se desfasoara actiunea povestii.

 6. Hmmm…. greu de spus pentru ca mi s-a intamplat de cateva ori sa ma plictiseasca inceputul unui film, dar sa continui sa-l urmaresc pentru ca n-am ce face si apoi sa-mi dau seama ca e un film frumos. Asa ca greu de spus.
  De cele mai multe ori, recunosc filmele proaste dupa review-uri (de aici si de pe alte site-uri de profil) si atunci nici nu ma mai uit la el.

 7. De obicei ma uit pe imdb la:Nota film,recenzii alti useri,buget,incasari+alte surse de inspiratie(bloguri etc.).Dupa ce am verificat toate aceste criterii pot sa ma uit la un film.Sunt unele cazuri in care desi aceste criterii sunt indeplinite filmul nu imi transmite nimic si ma plictisesc si daca ma plictiseste filmul opresc vizionarea lui si apelez la prieteni sa aflu ce filme au mai vazut ei,poate ma ajuta cu ceva.Daca nici prietenii nu ajuta,apelez la lista mea de filme nevazute(mi-am facut o lista in care am in jur de 500 de filme nevazute,mare parte din anii 40-70 sau filme mai noi cu buget mai mic dar apreciate)

 8. Daca e sa despicam firul in patru putem spune ca parodiile sunt cele mai slabe filme, gen: ”Super-Hero Movie”, ”Meet The Spartans”, ”Just Another Teen Movie”.

  Trailerele sunt inselatoare, deci cel mai bine iti dai seama daca filmul e de cacat sau nu in functie de distributie si de calificativul IMDB uneori, dar nu mereu.

  PS:Daca vreti filme slabe dati pe Kanal D sau DDTV 😉

 9. Principalele indicii dupa care te pori ghida ca sa iti dai seama daca un film e slab , prost , foarte prost ar fi cadrele prost facute, decorurile jalnice , costumele, numarul de actori , figuratia lipsa, etc. Deasemenea numele fimului de obicei e o prostie la un film prost. Mai putem sa vorbim despre unghiurile din care se filmeaza , efectele speciale slabe, replicile proaste ale actorilor etc.

 10. Imi dau seama de film/serial dupa coloana sonora a trailer-ului. Sunt un specialist in muzica, mai ales in cea a filmelor. Muzica trebuie sa traduca pentru urechi ceea ce ochii vad, astfel incat sa se creeze sinestezia, legatura completa si continua dintre creierul uman si mediul inconjurator. Cand ne uitam la un film, acesta devine mediul din jurul nostru si el trebuie sa ne capriveze auzul cu sunetele corespunzatoare momentelor actuale din film.

 11. Eu imi dau seama daca un film este placut sau neplacut, dupa felul in care actorii se preocupa de damele din film.

 12. Un film prost se recunoaste “la prima vedere”. In primul rand titlul, in al doilea rand posterul filmului. De cele mai multe ori sunt afisate domnisoare (semi-)dezbracate sau un photoshop nereusit.
  In al treilea rand, genul filmului. Combo-uri de genul “comedy + horror” ma fac sa renunt sa mai caut informatii despre filmul respectiv.

 13. Imi dau seama dupa ce vad 10-15 minute din el si vad si un trailer inainte dar uneori poate fi inselator deoarece acolo se pun cele mai tari faze din film si uneori filmul lasa de dorit.

 14. imi dau seama daca un film este slab dupa modul in care actorii isi interpreteaza rolul, ca un bun cinefil ce ma pretind a fi n-am avut parte decat de filme slabe si foarte slabe,oare se mai fac filme bune in zilele de azi? Dilema mea e urmatoarea ; sa teuiti la un film nou-nout, cu un trailer beton si sa-ti para rau ca ti-ai pierdut o jumatate de ora sau( Doamne fereste )chiar mai mult sau sa revezi un film mai vechi, dar care ti-a placut la nebunie? Parerea mea e ca se fac mai mult de 20 de fime cu adevarat bune pe an.Si cand spun “film bun” ma refer la un film, care sa-ti transmita ceva,sa nu te plictiseasca nicidecum, ba chiar sa te lase cu gura cascata si sa te faca sa zici; “uite frate, inca mai sunt idei de filme bune la Hollywood”.

 15. Imi dau seama daca un film este slab dupa scenariul fiecarui actor,ca un bun cinefil ce pretind a fi, spre marea mea dezamagire, n-am avut parte decat de filme slabe si foarte slabe. Doamne, oare se mai fac filme bune in ziua de azi? Dilema mea e urmatoarea: sa te uiti la un film nou-nout, cu un trailer beton si sa-ti para rau ca ti-ai pierdut o jumatate de ora (Doamne fereste) sau chiar mai mult sau sa revezi un film ceva mai vechi, dar care ti-a placut la nebunie?
  Parerea mea e ca se fac mai mult de 20 de filme cu adevarat bune pe an. Si cand spun “film bun”ma refer la un film care sa-ti transmita ceva, sa nu te plictiseasca nicidecum,ba chiar sa te lase cu gura cascata si sa te faca sa zici:”uite frate inca mai sunt idei de filme bune la Hollywood”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.