[concurs] Ce carte ai vrea s-o vezi ecranizatã la Hollywood?

36

Update: Castigatorii sunt nadina si Dan!

Era şi timpul pentru un nou concurs la FILMETARI! Şi aşa cum v-am obişnuit, Hollywood Multiplex (Bucureşti şi Oradea) ne vine în ajutor oferind douã invitaţii duble la film, bilete în posesia cãrora puteţi intra dacã îmi veţi rãspunde la urmãtoarea întrebare:

Ce carte din literatura românã ai vrea s-o vezi ecranizatã la Hollywood?

Acum sã vã vãd! 😀 Ce-aţi zice de un “Moara Norocului” în regia lui Almodovar, cu o Ana focoasã în persoana lui Penelope Cruz şi-un Javier Bardem pentru Licã Sãmãdãul? L-aţi putea vedea pe Jack Nicholson interpretându-l pe vrednicul Moromete al lui Marin Preda? Puneţi-vã imaginaţia şi creativitatea la treabã!
hm [concurs] Ce carte ai vrea s o vezi ecranizatã la Hollywood?

Câştigatorii vor fi anunţaţi în acest articol, vineri 26 februarie, seara (articolul va fi updatat atunci) şi trebuie sa ne trimitã un e-mail la contact@filmetari.com pânã duminicã (28 februarie) seara cu numele lor complet şi confirmarea cã îşi pot ridica biletele în sãptãmâna urmãtoare (invitaţii valabile între 1 – 4 martie). În caz contrar se vor alege alţi câştigãtori.

36 COMENTARII

 1. Exerciţiu de imaginaţie. Cum ar fi:

  Ţiganiada – în regia lui Kusturica
  Alexandru Lăpuşneanu – Tarantino
  Domnişoara Christina – Haneke
  Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război – Kar Wai Wong
  Ion – fraţii Coen
  Noaptea de Sânziene – Woody Allen
  Cel mai iubit dintre pământeni – Lars von Trier

 2. Ar fi interesanta ecranizarea cartii Maitreyi de Mircea Eliade (ar fi a doua oara dupa Youth Without Youth – Francis Ford Coppola)

 3. Sven Hassle-Monte Casino
  Ar merge Johnny Depp in rolul principal si Russel Crowe sau Gerard Butler. Ar fi mers si Anthony Hopkins mai in tinerete. 😛

 4. UUPS, n-am citit cu atentie. anyway nu sunt din bucuresti sau oradea, dar sa zicem sa am dat un exemplu din literatura internationala care ar merita ecranizat. srry 😀
  succes participantilor.

 5. “Sarmanul Dionis” – Mihai Eminescu. Sa fie regizat de Darren Aronofsky 😀 Se pricepe la genul asta de filme (vezi “The Fountain”)

 6. Mi-ar placea sa vad ecranizat romanul “Ion” de Liviu Rebreanu deoarece este romanul meu preferat din literatura romana si ar avea si un aer ‘fresh’ pe langa toate productiile pe banda,fara nimic original sau bazate pe tot felul de creaturi fantastice rasuflate.Daca s-ar respecta textul cartii 100% ar putea fi un ‘Slumdog millionaire’ de inspiratie romaneasca.

 7. “Romanul adolescentului miop” sau “Maitreyi” de Mircea Eliade. Deocamdata aceastea mi-au placut cel mai mult si chiar as vrea sa vad o ecranizare dintre acestea.

 8. Culmea coincidentei, si mie mi-ar placea sa vad o ecranizare dupa vreun roman al lui M. Eliade!! Este scriitorul meu preferat si tare m-am bucurat cand am auzit ca F.F. Coppola realizeaza un film care are la baza elemente din opera si gandirea lui Eliade. Insa “Youth without youth” a fost o mare dezamagire pentru mine si chiar mi-a parut rau pentru ca ar fi putut iesi ceva grozav, asa cum a fost si Mircea Eliade. Poate “Noaptea de sanziene” ar fi o idee buna?
  “Maitrey” a fost deja ecranizata de francezi in “La nuit Bengali”(1988) iar Hugh Grant era Allan. L-am vazut acum mai bine de 10 ani insa normal, nu m-a impresionat! Este foarte greu sa faci un film foarte reusit dupa o carte impresionanta!

 9. Eu nu vreau sa zic decat atat : FEFELEAGA, FRATE. Cum ar fi Fefeleaga la Hollywood? Tare sunt curios! Mult succes tuturor.

 10. pe Almodovar l-as vedea mai degraba regizand “De ce fierbe copilul in mamaliga” de Aglaja Veteranyi sau poate “Romanul adolescentului miop” daca tot s-a disecat atat subiectul Eliade.

 11. Ce tema tare!
  Cam asta mi-ar placea mie sa devina realitate:
  – Scrisoare de dragoste a lui M. Drumes in regia lui Nancy Meyers (a regizat It’s complicated)
  – Ion al lui L. Rebreanu in regia lui Von Larsen
  – Baltagul lui Sadoveanu in regia fratilor Coen
  – La Medeleni a lui Teodoreanu in regia lui Scorsese
  – Cel mai iubit dintre pamanteni tot Scorsese
  – Amintiri din copilarie in regia lui James Cameron, intro versiune sf in care chiar Ion Creanga descopera un univers paralel, in kr cu totii putem retrai copilaria 🙂

 12. Iar comentariul lui Dan cu Fefeleaga este super! Eventual cu Meryl Streep in rolul principal :)) Sau o Meg Ryan cu un make-up pe masura :))

 13. Ar fi fffff interesant si provocator sa vedem” Cel mai iubit dintre paminteni “regizat de James Cameron(ca Spielberg s-ar baga doar daca erau si ceva dinozauri prin scenariu)
  in rolul principal Robert de Niro si Meryl Streep.

 14. Nu prea m-a atras “exercitiul acesta de imaginatie”.. dar ideea Mirandei..cu “Amintiri din copilarie” .. e chiar haioasa 🙂 Ar fi ceva ! 🙂 Si ca sa intru si eu putin in tema , asa.. “in afara concursului” , ma gandesc ca Rascoala lui Rebreanu ..ar fi o idee cat se poate de realista..pt. un film 🙂 Am vazut ecranizarea romaneasca , filmul lui Muresan din ’65 .. chiar ar fi interesant de vazut..ce-ar putea realiza un regizor precum.. Mel Gibson spre exemplu , dintr-o asemenea poveste.. avand la dispozitie tehnologia secolului 21.

 15. Panda si seductie de Nicolae Breban in regia lui David Lynch, actori: Robert Downey Jr, Monica Belluci, Nicole Kidman

 16. vad ca unii propun carti care deja au fost ecranizate :p
  as propune si eu DEX-ul…in regia fratilor Coen si a lui Tarantino :)) ce de sange ar varsa intre bloggerii romani :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.