City of Angels (1998)

5

city of angels 218x300 City of Angels (1998)Actori: Meg Ryan, Nicolas Cage, Andre Braugher, Dennis Franz, Colm Feore

Dacă dragoste nu e, nimic nu e ! Cam aşa s-ar putea rezuma acest film într-o singură propoziţie. Pentru a putea trăi alături de femeia iubită trebuie să faci sacrificii, să renunţi la viaţa ta de până atunci şi să începi una nouă alături de singura fiinţă care contează pentru tine. Poate suna pompos, dar atunci când eşti un înger şi ai de ales între nemurire în ceruri şi iubirea pământeană lucrurile nu sunt chiar aşa simple. Unii poate îşi mai amintesc Luceafărul lui Mihai Eminescu. City of Angels poate fi interpretat şi ca o altă variantă poeziei eminesciene: ce-ar fi fost dacă Hyperion renunţa la condiţia sa pentru Cătălina ?

Seth (Nicolas Cage) este înger care veghează deasupra Los Angeles-ului (oraşul îngerilor).

city of angels 1 City of Angels (1998)

Toată existenţa lui se schimbă într-o seară când se află într-un spital pentru a ajuta sufletul unui pacient decedat să treacă în lumea de dincolo. Îngerul o vede pe Maggie (Meg Ryan), medic în spitalul respectiv şi rămâne fascinat. Simte o transformare, devine dependent de Maggie, o vizitează zilnic şi îşi face curaj să i se înfăţişeze. La început, ei îi este mai greu să înţeleagă, dar treptat devine mai mult decât interesată şi se îndrăgosteşte de înger. Vorba poetului: “Îl vede azi, îl vede mâini/ Astfel dorinţa-i gata/ El iar, privind de săptămâni/ Îi cade draga fată”. Totuşi, iubirea lor nu se poate împlini pentru că sunt din lumi diferite. Astfel, el decide să nu mai fie “nemuritor şi rece”, renunţă la aripi pentru totdeauna (“What good would wings be if you couldn’t feel the wind on your face?”) pentru a putea trăi fericit până la adânci bătrâneţi alături de femeia iubită. Numai că destinul avea alte planuri cu iubirea lor.

city of angels 2 City of Angels (1998)

City of Angels este un film de dragoste bun, cu un final care cred că mişcă şi inimile de piatră. Meg Ryan dovedeşte încă o dată că este croită pentru rolurile romantice (vezi When a Man Loves a Woman, Sleepless in Seattle), iar Nicolas Cage, cu ochii săi mari şi umezi este mai mult decât  potrivit pentru îngerul decăzut. Celelalte personaje aproape că nu mai contează. Pe lângă poveste, pe lângă imaginea deosebită, pe lângă prestaţiile eroilor principali, filmul beneficiază şi de o coloană sonoră deosebită şi pe alocuri sfâşietoare.

Un film de văzut cu iubitul/iubita într-o seară romantică.

Vizionaţi trailer:

5 COMENTARII

  1. Nu-mi amintesc sa mai fi plans vreodata atata la un film, dar la asta recunosc ca am batut recordul…Eram studenta cand l-am vazut la cinema, in ’98, dar mi-l amintesc si acum atat de bine, de parca l-am vazut ieri…si cred ca si daca l-as revedea acum, tot mi-ar mai da lacrimile…cu alte cuvinte, e un film de dragoste superb.

  2. Un film foarte bun. Nicolas Cage face un rol….pe cat de indiferent pe atat de implicat. Merita vazut si recomandat cu siguranta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.