Cinci mame “perfecte” din 2013

0

Au fost destule producții în 2013 care au prezentat femei puternice, mame cu personalitate, care își impun punctul de vedere chiar dacă copilul este sau nu de acord, voința ei trebuie să primeze. Avem de-a face așadar cu mame care cred că reprezintă un model, care consideră că nu greșesc niciodată și că au întotdeauna dreptate, efectul creat fiind invers celui dorit. Vă propun să trecem în revistă cinci asemenea mame “perfecte”.

 

Robin Wright – Adore

Are o viață reușită: este casătorită, are un băiat adolescent, o prietenă apropiată, ca o soră. Totuși, într-o noapte se întâmplă ceva, ea cedează avansurilor fiului prietenei sale, un tânar cam de vârsta băiatului său, foarte apropiați și ei între ei. Dacă ar fi fost numai o dată se putea spune că a fost un accident, o greșeală, dar ea insistă să continue cu această relație deși știa că nu va aduce nimic bun și că cel care va avea de suferit pe termen lung este tânărul respectiv, nu ea. În paralel, fiul său începe o relație asemănătoare cu prietena ei.

mame perfect robinwright 460x270 Cinci mame “perfecte” din 2013

 

Naomi Watts – Adore

Personajul său este foarte apropiat de cel de al Robin Wright, descris mai sus. Are un băiat adolescent și asta nu o împiedică să înceapă o relație cu fiul celei mai bune prietene. Ea începe mai mult din răzbunare, după ce află că prietena sa a făcut sex cu fiul ei, face același lucru cu băiatul prietenei sale. Nici ea nu știe când să se oprească și nu vede că cei care pierd în această situație sunt fiul ei și amantul său, nu ea și prietena ei și că aceste relații pot distruge viața celor doi copii.

mame perfect naomiwatts 460x305 Cinci mame “perfecte” din 2013

 

 

Meryl Streep – August: Osage County

Personajul său a crescut trei fete, dar nu se poate spune că a fost o mamă model. Problemele cu drogurile i-au dat târcoale toată viață, prin atitudinea sa a reușit să le îndepărteze pe fete. La bătrânețe, măcinată de boală, continuă cu reproșurile, găsește fiecăreia câte un cusur sau în pune în spate o decizie luată cu mulți ani în urmă. Greu de mulțumit, ea trebuie să găsească o cale de a se împăca cu sine însăși înainte de a face pace cu familia sa.

mame perfecte merylstreep 460x323 Cinci mame “perfecte” din 2013

 

Kristin Scott Thomas – Only God Forgives

Kristin Scott Thomas joacă aici o mamă care nu acceptă să fie contrazisă și care este nemulțumită de fiul său, interpretat de Ryan Gosling. Memorabilă este scena de la restaurant când ea îl face cu ou și cu oțet, fiul ascultă parcă fără reacție, iar în momentul când ea pleacă de la masă, partenera lui Gosling îi reproșează acestuia atitudinea și îl întreabă de ce îi permite mameisale să-i vorbească așa: “Pentru că este mama”, îi răspunde apăsat Ryan Gosling.

mame perfecte kristinscottthomas 460x323 Cinci mame “perfecte” din 2013

 

Luminița Gheorghiu – Poziția copilului

Personajul interpretat de Luminița Gheorghiu dorește să controleze viața fiului său, toate deciziile luate de acesta nu sunt pe placul ei, iar în momentul când el trece prin clipe dificile, ea sare să-l ajute deși băiatul nu vrea acest lucru. Problemele dintre ei sunt mai vechi, s-au acutizat în timp, iar acum au explodat. Pare să nu înțeleagă că fiul ei are nevoie de spațiu și îi vine greu să accepte că nu mai are nevoie de ea.

mame perfecte luminitagheorghiu 460x306 Cinci mame “perfecte” din 2013

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.