Castigatorii Festivalului International de Film de la Karlovy Vary, Republica Ceha

0

lund1ac1 460x259 Castigatorii Festivalului International de Film de la Karlovy Vary, Republica Ceha

In perioada 29 iunie – 7 iulie, in Republica Ceha a avut loc Festivalul International de Film de la Karlovy Vary. Lungmetrajul Mer eller mindre mann / The Almost Man, regizat de norvegianul Martin Lund, a obtinut sambata, 7 iulie 2012, Globul de cristal pentru Cel mai bun film.

the almost man1 460x305 Castigatorii Festivalului International de Film de la Karlovy Vary, Republica Ceha

The Almost Man are in centru un barbat numit Henrik, interpretat de Henrik Rafaelsen, care a trecut de varsta de 30 ani si incearca sa fata fata schimbarilor inevitabile din viata sa, care apar odata cu inaintarea in varsta. Henrik Rafaelsen a castigat si premiul pentru Cel mai bun actor, pe care l-a impartit cu Eryk Lubos, pentru prestatia lui din filmul To Kill a Beaver (regia: Jan Jakub Kolski).

To Kill A Beaver 460x305 Castigatorii Festivalului International de Film de la Karlovy Vary, Republica Ceha

Drama Camion, apartinand regizorului francezo-canadian Rafael Ouellet, a castigat doua distinctii: Premiul juriului ecumenic si Premiul pentru Cel mai bun regizor. Camion este povestea unui accident tragic care reuneste o familie destramata.

1155956 The Last Step 460x306 Castigatorii Festivalului International de Film de la Karlovy Vary, Republica Ceha

Printre castigatori s-au mai numarat filmul The Last Step, in regia iranianului Ali Mosaffa, care a intrat in posesia premiului FIPRESCI, si Leila Hatami, castigatoare a premiului pentru Cea mai buna actrita, in urma prestatiei sale din aceasta pelicula.

piazza 460x306 Castigatorii Festivalului International de Film de la Karlovy Vary, Republica Ceha

Filmul Piazza Fontana: The Italian Conspiracy (regia: Marco Tullio Giordana), care spune povestea adevarata a atacului terorist din decembrie 1969 din Piazza Fontana din Milano, a castigat Premiul special al juriului si Premiul European Cinemas Label.

house 460x258 Castigatorii Festivalului International de Film de la Karlovy Vary, Republica Ceha

Filmul alb-negru House with a Turret, in regia ucrainencei Eva Neymann, a castigat premiul East of the West. Actiunea aceste pelicule este plasata in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, avand in centru un baiat a carui mama moare din cauza unei boli.

death 460x345 Castigatorii Festivalului International de Film de la Karlovy Vary, Republica Ceha

Alte filme castigatoare la Festivalul International de Film de la Karlovy Vary au mai fost: Death of a Man in Balkans (regia: Miroslav Momcilovic), Come as You Are (regia: Geoffrey Enthoven) si documentarele Sofia’s Last Ambulance (regia: Ilian Metev) si A Story for the Modlins (regia: Sergio Oksman).

modlins 460x258 Castigatorii Festivalului International de Film de la Karlovy Vary, Republica Ceha

Premiile pentru intreaga activitate le-au fost acordate actritelor Helen Mirren si Susan Sarandon. In competitia oficiala a festivalului au fost inscrise 12 pelicule. Aproximativ 220 de filme, din care 30 de scurtmetraje, au fost proiectate in cadrul evenimentului desfasurat la Karlovy Vary.

helen mirren 1514314c Castigatorii Festivalului International de Film de la Karlovy Vary, Republica Ceha

Printre peliculele romanesti proiectate la Festivalul International de Film de la Karlovy Vary s-au numarat 365 de Revelioane (regia: Paul Negoescu), Omega Rose (regia: George Dorobantu), ambele prezentate in programul Works in Progress, si Undeva la Palilula (regia: Silviu Purcarete), inclus in competitia East of the West, potrivit Mediafax.

365 de revelioane 460x306 Castigatorii Festivalului International de Film de la Karlovy Vary, Republica Ceha

sursa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.