Beautiful Creatures (2013)

2

Beautiful Creatures vine să umple golul lăsat în industria cinematografică și în inimile adolescentine de sfârșitul francizei Twilight. Filmul are la bază cartea de mare succes cu același nume, lansată în decembrie 2009 și reeditată la începutul anului acesta. Cartea, ca și filmul, se încadrează generic în noul și popularul gen young-adult și are ca autori pe Kami Garcia și Margaret Stohl. Din aceeași serie (Cronicile Casterilor) au mai apărut cărțile Beautiful Darkness, Beautiful Chaos și Beautiful Redemption.

Beautiful Creatures Beautiful Creatures (2013)

Un orășel sudist este răscolit de venirea unei tinere misterioase. Aflăm că Lena face parte dintr-o familie bizară și retrasă, bănuită a avea afaceri cu Necuratul. În adevăratul spirit sudist, Lena este ostracizată de către tinerii de vârsta ei, de toți, mai puțin de către Ethan. Între cei doi se leagă o poveste interzisă de dragoste. Ea este o vrăjitoare, un Caster, iar el muritor; cei doi însă sunt predestinați. Împreună ei descoperă lucruri neștiute despre familiile lor și despre viitorul care îi așteaptă. Dar când Lena va împlini 16 ani destinul își va spune cuvântul. Va fi de partea Binelui sau de partea Răului?

beautiful creatures 16 e1360881062993 Beautiful Creatures (2013)

Degeaba ne chinuim să încadrăm astfel de filme într-una din bine-cunoscutele categorii: acțiune, dramă, comedie romantică. Adevărul este că Twilight și The Hunger Games au consolidat drumul spre un gen cu totul nou al cărui public țintă sunt adolescenții, Beautiful Creatures urmând aceeași cale. Filmul nu duce lipsă de nume grele (Jeremy Irons, Emma Thompson sau Viola Davis) și acest lucru asigură producției puncte în plus la acest capitol. Chiar și tinerii, cei mai puțini cunoscuți, își joacă rolul impecabil. Necitind cartea, nu îmi pot exprima părerea cu privire la modul în care aceasta este adaptată pentru marile ecrane, însă privit ca atare, filmul stă bine și pe propriile picioare: este amuzant și mai distractiv decât multe ecranizări ale genului. Nu consider că fac parte din publicul țintă și probabil de aceea nu pot spune că voi deveni fan al seriei. Cu toate acestea pot spune m-am distrat copios văzându-l și deși nu m-a captivat foarte mult povestea de dragoste, sunt cu adevărat curioasă de ceea ce ne pregătește seria în viitor. Beautiful Creatures va rula pe marile ecrane începând cu data de 15 februarie.

Vizionați trailer:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.