Bârfe, ştiri, idei, rãmas-bun TIFF!

0

Ediţia acestui an a festivalului TIFF a marcat câteva noutãţi în premierã. Printre care, venirea mea. Hai cã asta a fost bunã. 😀 Cu ce sã încep, cu ce sã încep? De Proclamaţia de la Cluj v-am povestit, demers provenit în urma nemulţumirilor aduse de noul proiect de lege, de faptul cã au ales sã-l facã public tocmai în timpul Galei, moment televizat, fãcându-se astfel acces oriunde în ţarã. Nu ştim dacã acest fapt va rãsturna munţii din loc si Senatu’ din semnãturi, însã la momentul acela petiţia era gata sã umble pentru adunat adepţi. Le urãm noroc şi cale scurtã!

DSC 0125 460x305 Bârfe, ştiri, idei, rãmas bun TIFF!

Alta problemã cu care s-a confruntat TIFFu’ anul acesta a fost cea materialã. O fi criza de vinã, vremea schimbãtoare, însã este clar: din ce a declarat Tudor Giurgiu, directorul festivalului, li s-au refuzat suficiente resurse materiale anul acesta. Drept pentru care, acesta a “ameninţat” cu intenţia de a muta festivalul la Budapesta. Da, aţi înţeles bine, nu Bucureşti, nu Braşov, nu… nimic, Budapesta. No pãi bine, înţeleg cã se doreşte o frecţie de intimidare autoritãţilor, însã chiar nu înţeleg încã locaţia bârfitã. Poate pe viitor. La Galã, Ministrul Culturii prezent, Kelemen Hunor, a avut grijã sã linişteascã audienţa: se va face pe cât posibil sã se respecte locaţia şi tradiţia evenimentului. Rãmâne de vãzut.

Se duce vorba, şi poate şi hârtiile de semnat, ca Cinematograful Republica din Cluj-Napoca sã devinã Cinematograful “Florin Piersic”. Din câte a declarat Juniorul la conferinţa de presã de la TIFF Lounge, acest lucru l-a încântat pe actor, însã un lucru este anapoda: omul comemorat e viu şi nevãtãmat. Aşadar, destula de sinistrã aceastã iniţiativã, nu credeţi? 😀

DSC 00431 460x305 Bârfe, ştiri, idei, rãmas bun TIFF!

Şi pe final, nu-mi rãmâne decât sã mulţumesc FILMETARI, implicit Floryan pentru oportunitatea oferitã şiiiii… cu puţin noroc, ne vedem şi la anul! Ah da, şi trebuie sa mentionez scurt: copii, apucaţi-vã de vãzut filme româneşti, sunt chiar mişto!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.