Badlands (1973)

1

Dacă Floryan v-a prezentat cel mai recent film lansat de Terrence Malick , The Tree of  Life, eu m-am gândit să vă supun atenției prima sa producție. Malick este un regizor atipic pentru că într-o carieră de aproape patru decenii a lansat numai cinci filme. Mai are un scurtmetraj de debut, iar în prezent are în lucru alte două proiecte care urmează a fi lansate în 2012 și 2013. Badlands este inspirat de fapte reale, după povestea lui Charlie Starkweather și a prietenei sale, care au îngrozit America la sfârșitul anilor 50. Filmul reprezintă primul rol important pentru Sissy Spacek, iar Martin Sheen consideră Badlands cel mai bun film pe care l-a făcut.

%name Badlands (1973)

Kit (Martin Sheen) este un pierde-vară  care nu-și găsește locul: are slujbe mărunte pe care le schimbă des, nu are prieteni și își caută un drum în viață. Viața lui se schimbă într-o bună zi atunci când o întâlnește pe Holly (Sissy Spacek) . Cei doi se îndrăgostesc la prima vedere, dar tatăl fetei nu este de acord cu această relație, mai ales că tânărul Kit nu-i inspiră prea mare încredere. Pentru a-și consuma povestea de iubire, cei doi trebuie să fugă departe de lume. Totuși, Kit, iute la mânie, începe să comită greșeală după greșeală și devine inamicul public al Americii. Orice persoană le iese în cale devine o potențială victimă, iar Kit este hotărât să nu lase nicio urmă. Filmul este prezentat din punctul de vedere al lui Holly.

badlands 2 460x306 Badlands (1973)

Terrence Malick poate fi zărit în această peliculă interpretând un rolișor de câteva secunde deoarece actorul căruia îi era destinată bucate respectivă nu a venit la filmări. Este una din rarele imagini publice ale regizorului, o persoană scumpă la vedere care a evitat orice tip de publicitate.  Pe lângă interpretările fără cusur ale eroilor principali, pe lângă cadrele și imaginile minunate pe care acest film le oferă, cred că vă mai atrage ceva atenția. Este vorba de coloana sonoră , de fapt de o singură piesă care se repetă de câteva ori pe parcursul producției. Piesa se numește Gassenhauer și a fost compusă de Carl Orff. Posibil să vă fi gâdilat urechile și în alte producții, poate chiar în True Romance, un film care omagiază această producție. O mică bijuterie. Și piesa, dar și filmul.

Vizionați trailer:

<iframe width=”560″ height=”345″ src=”http://www.youtube.com/embed/lcFx06cBmbk” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.