Anna: The Savages (2007)

0

the-savages-posterActori: Laura Linney, Philip Seymour Hoffman, Philip Bosco, Peter Friedman, Gbenga Akinnagbe

Familia, nucleul de baza al societatii, cea mai veche forma de asociere umana, locul in care te nasti, te dezvolti si te transformi in cel ce vei fi odata ajuns la maturitate, acel grup axat pe relatiile dintre memebrii prin comunicare si interrelationare. La fel de cunoscut este si faptul ca fiecare familie se individualizeaza printr-un stil propriu de viata, prin obiceiuri, norme si valori diferite, astfel fiecare dintre noi ajungem sa vedem normalitatea unei familii din perspective diferite. Fiind supusa acestor criterii familia prezentata in filmul, „The Savages”, nu face altceva decat sa reflecte o parte din realitate.

Familia Savage este formata din trei membrii: tatal Lenny, fiica Wendy si fiul Jon. Lenny, pana nu de mult timp, ducea o viata tihnita in orasul Sun City, alaturi de prietena sa. Deoarece ambii au varste destul de inaintate, apar si the-savages-p1probleme, iubita sa moare, iar el nu se mai poate ingriji singur, datorita dementei. Wendy si Jon lociuesc in orase diferite, (la o distanta considerabila fata de tatal lor) fiecare avand propria viata, Jon este doctor in filosofie, iar Wendy, desi are 39 de ani, inca se mai afla in cautarea maturitatii. Jon si Wendy se vad nevoiti sa il ia pe Lenny pentru al ingriji si cu greu reusesc sa ii gaseasca un loc liber intr-un azil. Odata cu aducerea lui Lenny la un azil aflat mai aproape de cei doi copii, relatiile dintre acestia se schimba, Wendy se muta la Jon, iar, mai tot timpul incep sa si-l petreaca alaturi de tatal lor. Desi, batranul moare la scurt timp dupa ce a fost internat, boala acestuia si situatia creata de neputinta lui mai poate fi considerata si ca un puternic liant intre membrii familiei, daca initial relatiile dintre cei doi frati erau destul de reci, acum ajung sa vada totul dintr-o noua perspectiva.

the-savages-p2Ii s-au adus critici precum „este mult prea realist” sau „ma asteptam la ceva mai multa actiune”. Eu consider ca este destul de reusit, calitatea filmului fiind data fara indoiala de jocul actorilor. Philip Seymour Hoffman nu dezamageste nici de aceasta data, dovada fiind si nominalizarile primite la premiile Oscar si Golden Globes, pentru rolul interpretat aici.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.