America’s Sweethearts (2001)

0

Rar se întâmplă ca o producţie să conţină atâtea staruri în distribuţie. Nu le mai înşir şi aici, le puteţi citi un pic mai sus. Mai mult ca sigur că fără prezenţa lor în acest film, America’s Sweethearts ar fi fost mult mai sărac. Ei reuşeşc să aducă un plus unei producţii tipice pentru o comedie romantică, nici mai bună, nici mai rea decât altele asemenea. Da, este previzibilă, da, unele glume sunt răsuflate, da, unele situaţii sunt exagerate, dar are meritul de a ridica puţin din vălul de ipocrizie care acoperă industria cinematografică americană, indiferent că vorbim de actori, regizori sau producători. Nu am niciun dubiu că multe din situaţiile prezentate în film sunt inspirate din realitate sau că aşa se acţionează şi în viaţa reală când trebuie promovată o producţie fără prea multă valoare.

Gwen (Catherine Zeta-Jones) şi Eddie (John Cusack) erau/fuseseră „răsfăţaţii” Americii. Îndrăgiţi de public, cei doi formau un cuplu solid pe ecrane, dar mai ales în afara acestuia. Filmele care îi aveau protagonişti pe cei doi reuşiseră performanţe impresionante la box-office. Acum se aflau în faţa lansării unui nou film în care erau din nou eroii principali. Numai că situaţia se schimbase. Ei se despărţiseră, abia dacă mai vorbeau unul cu celălalt, iar producătorii ultimului lor film fac eforturi disperate să-i împace. Apoi, se gândesc să mută atenţia de la filmul propriu-zis la relaţia dintre cele două staruri. De aici tot soiul de întâmplări mai mult sau mai puţin amuzante în care sunt implicaţi cei doi actori şi apropiaţii lor.

Toţi actorii importanţi din acest film se achită cu brio de sarcini. Nici nu este greu, având în vedere că mulţi dintre ei au interpretat de-a lungul carierei şi partituri mai dificile. O menţiune specială i se cuvine lui Christopher Walken, al cărui personaj apare în tot filmul cam cinci minute, şi care reuşeşte să aibă o prezenţă mai mult decât memorabilă. Regia este semnată de Joe Roth (Christmas with the Kranks) mai cunoscut ca producător decât ca regizor. Scenariul a fost scris de Peter Tolan (Analyze This, Analyze That) şi de Billy Cristal. O comedie despre ipostazele mai puţin cunoscute din viaţa vedetelor.

Vizionaţi trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.