Better Living Through Chemistry (2014)

1

Better Living Through Chemistry este o poveste despre un cuplu care nu mai funcționează de ceva timp, despre tentațiile care pot apărea și cărora este greu să le reziști și despre faptele pe care suntem în stare să le facem pentru persoana iubită. Dar nu numai atât. Filmul este și comedie și dramă, are și o ușoară intrigă polițistă, ceva sex (nimic explicit) și foarte multe rețete despre cum poți să prepari adevărate droguri din combinația mai multor medicamente. (Nu faceți așa ceva acasă, tipul e profesionist.) Scenariul și regia aparțin lui David Posamentier și Geoff Moore, cei doi debutând acum pe marele ecran în această dublă ipostază. Și nu o fac deloc rău, povestea este destul de solidă, îți captează atenția, e amuzantă, chiar dacă nu te face să te prăpădești de râs și te păcălește de câteva ori în privința desfășurării acțiunii.

better living 1 460x258 Better Living Through Chemistry (2014)

Douglas Varney (Sam Rockwell) este proprietarul singurei farmacii dintr-un orășel liniștit, unde nu se întâmplă nimic spectaculos. Este căsătorit cu Kara (Michelle Monaghan) dar lucrurile nu merg deloc bine între ei, au împreună un copil de 12 ani aflat la vârsta dificilă și căruia niciunul dintre părinți nu-i acordă atenția cuvenită. Douglas are în general o existență plictisitoare în care este în stare să facă tuturor pe plac, dar acest lucru nu-l face fericit, dimpotrivă. Viața lui începe să se schimbe în momentul în care o cunoaște pe Elizabeth (Olivia Wilde) soția neglijată a unui bogat mai în vârstă, care are și ea nevoie de atenția cuiva. Cei doi încep o relație, Douglas se schimbă, simte că trăiește din nou, încearcă să-și facă ordine în viață. La un moment dat farmacistul și Elizabeth își fac planuri să fugă împreună, să-și părăsească familiile, dar acest lucru nu este atât de ușor de realizat pe cât pare inițial.

better living 2 460x194 Better Living Through Chemistry (2014)

Am lăsat spre final prestația actorilor. Interpretările acestora saltă cu un punct valoarea filmul. Sam Rockwell, fără cusur, Olivia Wilde, mai senzuală ca oricând, iar Michelle Monaghan este așa de nesuferită cum nu cred că a fost vreodată. Ray Liotta apare prea puțin ca să conteze cu adevărat. Ironia este că doi dintre actorii principali nu au fost prima opțiune pentru această producție.Adică, Jeremy Renner și Jennifer Garner fuseseră aleși inițial să-I joace pe Douglas și Elizabeth, ei renunțând ulterior din diverse motive. Oricum nu cred că ar fi făcut treabă mai bună decât Rockwell și Wilde, care sunt perfecți în aceste roluri. Better Living Through Chemistry nu este un film de neuitat, dar cred că merită o vizionare.

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.