[Cannes 2009] Tarantino a intrat în cursa pentru Palme d’Or

0

inglourious basterds 300x198 [Cannes 2009] Tarantino a intrat în cursa pentru Palme d’Or Mult aşteptatul Inglourious Basterds, cea mai recentă creaţie a lui Quentin Tarantino, a avut premiera la Cannes. Reacţiile criticilor străini au fost oarecum aşteptate: le-a plăcut, dar nu peste măsură. Probabil pentru că reţeta „Tarantino” este cunoscută deopotrivă şi de admiratori şi detractori: violenţă multă şi dialoguri inteligente.

Celebrul regizor şi-a dorit de foarte mult timp să facă acest film. Are acest proiect în minte de mai bine de zece ani, iar când a început producţia a vrut ca filmul să poată fi gata pentru a fi prezentat la Cannes, festival cu care Tarantino are o relaţie de iubire şi respect reciproc.inglourious basterds 1 300x198 [Cannes 2009] Tarantino a intrat în cursa pentru Palme d’Or

Acţiunea are loc în timpul celui de-al doilea război mondial. O adolescentă îşi vede familia măcelărită de nazişti, reuşeşte să fugă şi să se ascundă la Paris, creîndu-şi o nouă identitate. Ea este ajutată să se răzbune pe nazişti de către un grup de soldaţi evrei, cunoscuţi sub numele „The Basterds”. Din distribuţia filmului fac parte, printre alţii, Brad Pitt, Diane Kruger, Eli Roth şi Daniel Bruhl.

Deşi filmul a plăcut majorităţii criticilor străini, el are şanse mici la Palme d’Or. Conform părerilor criticilor lupta pentru marele trofeu pare a se da între Un Prophete – Jacques Audiard, Bright Star – Jane Campion şi Pedro Almodovar – Broken Embraces. Cam acestea par a fi pronosticurile când mai sunt de vizionat numai şase filme, printre care producţiile lui Haneke şi Gaspar Noe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.