Jurnal de Cannes: 8 – Sambata de Festival

4

Dupa ce m-am trezit la timp (de aceasta data) am fugit sa prind proiectia lui “Hors la Loi” (Outside of the Law), un film pe care vi-l recomand si despre care o sa mai auzim multe.

P1150345 460x345 Jurnal de Cannes: 8 Sambata de Festival

Am facut o pauza, de un granita cu zmeura, si am admirat plaja din apropiere dupa care m-am intors in Salle du Soixantieme pentru proiectia lui Lung Boonmee Raluek Chat (2010), film care a fost o mare dezamagire, fiind primul film la care am “reusit” sa adorm, intr-un cinematograf. Va recomand totusi sa cititi amble articole pentru ca am mai scapat vorbe si pe acolo.

P1150291 460x345 Jurnal de Cannes: 8 Sambata de Festival

Dupa ce “am scapat mai rapid” de la filmul de mai sus am mers la supermarket pentru niste bunatati. Nu m-am putut abtine de la niste capsuni… si inchei subiectul aici ca abia astept sa termin de scris articolul asta ca sa le mananc.

Ajuns “acasa”, am inceput sa ma pregatesc pentru Festivitatea de Inchidere si Premierea sectiunii “Un Certain Regard“. Chiar am asteptat nerabdator festivitatea pentru ca vazusem doar 2 filme dintre cele 20 aflate in competitie (dupa anuntarea castigatorilor stiam ca va fi proiectat filmul castigator), iar Romania era prezenta cu 2 productii. A trebuit sa ma imbrac la costum pentru aceasta seara de gala si “a trebuit” s-a transformat in “ce mandru sunt in costum” in momentul in care am urcat treptele palatului.

P1150363 460x345 Jurnal de Cannes: 8 Sambata de Festival

Cat “noroc” sa ai? Cat “noroc” sa ai sa vrei sa mai vezi inca un film din competitia “Un Certain Regard” si sa castige chiar unul dintre singurele 2 filme pe care le vazusei. Si tristetea a pogorat asupra mea:)) Si asupra a jumatate de sala care a plecat dupa aflarea castigatorului, filmul “HaHaHa” fiind vazut de multi oameni cu o seara inainte. Tristetea a fost repede alinata atunci cand am aflat ca maine (duminica) se vor proiecta din nou toate filmele aflate in Competitia Oficiala, sperand astfel sa-mi inchei prezenta la festival cu o zi maraton.

P1150283 460x345 Jurnal de Cannes: 8 Sambata de Festival

Am trecut apoi pe la cutiile postale sa vad noutatile de astazi si am poposit cateva minute langa baietii de la securitate care se uitau pe o plasma la finala Champions League. Am ajuns inapoi “acasa” in momentul in care, capitanul lui Inter Milano, Javier Zanetti ridica mareata cupa a Champions League.

P1150361 460x345 Jurnal de Cannes: 8 Sambata de Festival

Noapte buna!

Toate episoadele pe filmetari.com/cannes!

4 COMENTARII

  1. esti sigur ca e “hors la roi” titlul filmului? ca “roi” inseamna rege (le roi) iar lege=loi:D

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.