10 filme cu şi despre nunţi

6

Nunta este cel mai important eveniment din viaţa unui cuplu. Dar reprezintă şi o sursă de inspiraţie pentru scenariştii şi regizorii de pretutindeni. Nu cred că a fost vreun aspect legat de pregătirile de nuntă sau de ceremonia propriu-zisă care să nu fi fost aborbat până acum. Uneori, faptele sunt exagerate un pic pentru ca acţiunea să fie mai interesantă pentru spectatori şi poate de aceea cele mai multe dintre filmele pe acest subiect sunt comedii romantice, vizionate obligatoriu în cuplu.

10 filme cu si despre nunti 10 filme cu şi despre nunţi

M-am gândit că ar fi interesant un top al celor mai interesante filme cu acest subiect. Am evitat realizarea unui clasament strict şi am decis să prezint producţiile după anul în care au fost lansate, de la cele mai recente până la cele mai vechi.

1.Bride Wars (2009)

Două foarte bune prietenedeclanşează un adevărat război atunci când, dintr-o eroare, nunta fiecareia dintre ele este programată în aceeaşi zi şi în aceeaşi locaţie. Cum niciuna nu vrea să renunţe în favoarea celeilalte, se declanşează un adevărat război, scopul fiind sabotarea pregătirilor celeilalte. În rolul „războinicelor”, Anne Hathaway şi Kate Hudson.

bride wars 10 filme cu şi despre nunţi

2.27 Dresses (2008)

O tânără se poate lăuda cu performanţa de a fi fost domnişoară de onoare de 27 de ori. Şi-ar dori să fie şi ea mireasă, dar…Acum se pregăteşte să devină domnişoară de onoare pentru cea de-a 28-a oară, iar mireasă este chiar sora ei. E o singură problemă: fata este îndrăgostită pe ascuns de viitorul cumnat. În rolul “eternei” domnişoare de onoare, Katherine Heigl, doctoriţa din Anatomia lui Grey.

3. Wedding Date (2005)

Kat se vede în situaţia de a angaja un bărbat de…companie. Trebuie să meargă la nunta surorii sale şi nu vrea să se ducă cu mâna goală. Plăteşte un bărbat să o însoţească la acest eveniment, intenţia fiind de a-şi face gelos fostul logodnic, care o părăsise în urmă cu doi ani, acesta fiind cavalerul de onoare la ceremonia respectivă. Dar socoteala de acasă, nu se potriveşte cu cea de la nuntă.

4.Wedding Crashers (2005)

Doi buni prieteni au ca principal hobby spargerea nunţilor. Ei merg neinvitaţi la diverse nunţi, fără a cunoaşte pe cineva de la ceremonia respectivă, mănâncă, se distrează şi se combină cu fetele întâlnite acolo. Totul merge şnur până când ajung la nunta unui personaj important, care îşi mărita una dintre fiice. Aici, cei doi au parte de mai multe necazuri decât au avut la celelalte nunţi.

Wedding Crashers 10 filme cu şi despre nunţi

5. The Wedding Planner (2001)

Mary este cea mai importantă organizatoare de nunţi din San Francisco. Ea pregăteşte acum toate detaliile pentru nunta unui doctor chipeş. Însă, oricât de profesionistă ar fi, Mary se îndrăgosteşte de acest bărbat şi se află în faţa unei mari dileme: să devină ea mireasa lui sau să continue pregătirile ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat ?

6. Runaway Bride (1999)

Maggie a devenit celebră după ce a lăsat mai mulţi viitori soţi chiar în faţa altarului, fugind înainte de a rosti “Da”. Un ziarist află aceste poveşti şi se duce în orăşelul în care trăieşte femeie pentru a scrie un articol. El a va găsi pe Maggie în faţa unei noi căsătorii, având dubii legate de relaţia sa. Va fugi din nou Maggie ? Filmul prilejuieşte reîntâlnirea dintre Julia Roberts şi Richard Gere, după Pretty Woman.

7. My Best Friend’s Wedding (1997)

Julianne este anunţată de Michael, cel mai bun prieten al ei, că se însoară în patru zile. Femeia îl iubeşte, dar el nu ştie acest lucru. Julianne are la dispoziţie numai trei zile să-i spună ce simte pentru e, iar când Michael află va fi pus în situaţia de a alege între cele două femei din viaţa lui.

my best friends wedding 10 filme cu şi despre nunţi

8. My Big Fat Greek Wedding (1997)

Toula a ajuns la vârsta de 30 de ani şi este încă nemăritată spre disperarea familiei sale. Tatăl său o roagă să vină în Grecia pentru a-şi găsi un soţ. Ea refuză şi într-o zi găseşte bărbatul potrivit. El o cere de soţie, iar tânăra nu ştie cum va reacţiona familia sa pentru că viitorul soţ nu este grec

9. Four Weddings and a Funeral (1994)

Charles întâlneşte femeia vieţii lui la nunta uniu prieten. Şansele unei relaţii sunt nule deoarece ea pleacă a doua zi în America. Însă destinul le mai dă câteva şansă, ei întâlnindu-se la mai multe nunţi şi chiar la o înmormântare. Charlie, burlac convins până să o întâlnească pe Carrie, îşi dă seama că a rămas cam singurul necăsătorit din grupul său de prieteni. Poate ar fi cazul să schimbe această situaţie.

Four Weddings and a Funeral 10 filme cu şi despre nunţi

10.Father of Bride (1991)

Este un remake după un film realizat în 1950 cu Spencer Tracy. De această dată, rolul tatălui este jucat de Steve Martin. Producţia prezintă toate peripeţiile pe care le trăieşte această familie din momentul în care fata lor îi anunţă că se căsătoreşte. Surprize mai multe sau mai puţin plăcute peste care se trece cu umor. Filmul a avut o continuare, care a urmărit reacţia părinţilor după ce află că fiica lor este însărcinată.

Voi aveti si alte propuneri? Sau, puteti alege un favorit?

6 COMENTARII

  1. Eu as mai propune cateva, cum ar fi The Wedding Singer cu Adam Sandler sau The Marrying Man cu Kim Basinger si Alec Baldwin.

    Sa nu uit insa si clasicul Seven Brides for Seven Brothers, chiar daca nu trateaza decat tangential nunta, ci mai mult goana dupa mirese.

  2. foarte reusit articolul. ai reusit sa surprinzi cele mai importante filme pe aceasta tema. Dintre toate preferatul meu e “Weding Crashers”

  3. nu imi prea vine nici mie sa cred, dar le-am vazut pe toate din topul de mai sus!in principiu, topul e corect.Poate ar mai fi, dar cred ca acestea sunt cele mai importante.Preferatul meu e “The wedding date”…

  4. tot la capitolul “tangential”, propun Hello, Dolly, unde o “petitoare” evreica formeaza perechi in vederea casatoriei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.