X-Men: Days of Future Past (2014)

0

Al 7-lea film al seriei pornește de la benzile desenate din Uncanny X-Men „Days of Future Past” din celebrul Univers Marvel. Filmul vrea să fie atât o continuare a evenimentelor din First Class cât și una a celui de-al treilea film al trilogiei inițiale, încercând totodată să ocolească complet evenimentele din The Last Stand. DOFP lasă loc multor posibilități pentru viitorul francizei, iar pentru fanii die-hard, recomand să așteptați până după ce ultimele credite se vor fi terminat pentru o surpriză care se pregătește pentru 2016.

quicksilver days of future past e1400752149126 X Men: Days of Future Past (2014)

Wolverine (Hugh Jackman) este trimis înapoi în timp, în corpul său mai tânăr, pentru a încerca să prevină evenimentele care duc la construirea unor roboți aproape indestructibili care nu numai că vizează mutanții ci și oamenii care le vor da naștere. În trecut însă, Charles Xavier (James McAvoy) este un om cu spiritul la pământ, Erik (Michael Fassbender) este închis sub Pentagon iar Raven (Jennifer Lawrence) este prinsă într-o misiune de răzbunare. Ei trebuie să lupte din nou împreună pentru a preveni un viitor sumbru.

x men days of future past 652453l e1400752453701 X Men: Days of Future Past (2014)

Filmul are distribuție impresionantă, atât ca număr cât și ca performanță. Peter Dinklage joacă rolul lui Boliver Trask, cel care construiește Sentinelele, însă în tot filmul nu există un personaj antagonic în sensul tradițional al cuvântului. Chiar dacă Wolverine este cel trimis înapoi în timp, acțiunea nu se desfășoară în jurul lui, ci se concentrează pe Charles, Erik și Raven în lumina întâmplărilor din First Class. Evan Peters, în rolul lui Quicksilver, are parte de cea mai faină scenă din tot filmul și de aceea, probabil, personajul lui a fost abandonat repede, pentru ca scena să fie și mai memorabilă.

Havok mystique e1400752499633 X Men: Days of Future Past (2014)

Days of Future Past nu este genul de film făcut cu singurul scop de a fi o momeală perfectă pentru amatorii de CGI și acțiune fără sens. Ce contează aici sunt personajele și cum ele trebuie să depășească angoasele personale pentru a contura un viitor diferit. Este și un film apologetic care vrea să rescrie istoria pe mai multe planuri – atât să evite evenimentele care duc la un viitor dezastruos pentru întreaga lume, dar și să repare greșelile din The Last Stand.

Filmul are premiera în România pe 23 mai.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.