Wrecked (2011)

5

Ce ați face dacă v-ați trezi într-o mașină ”naufragiată” în mijlocul unei păduri, cu ceilalți pasageri morți, cu piciorul rupt, fără mâncare și fără a vă aminti propriul nume sau cum ați ajuns acolo? Cum v-ați salva? Ați fi pregătit să înfruntați consecințele unei vieți pe care nu vi-o mai amintiți și asupra căreia primiți toate indiciile că v-ar putea periclita libertatea?

Wrecked movie photo 03 550x366 460x306 Wrecked (2011)

În situația aceasta ajunge personajul principal din Wrecked (Adrien Brody). O interpretare foarte bună, exact așa cum ne-a obișnuit până acum ” Pianistul” Adrien. Se pare că-i vin ca o mănușă astfel de personaje aflate în situații limită! Despre film, în schimb, nu m-aș grăbi să arunc aceleași cuvinte de laudă.

Wrecked 2011 Movie Picture Adrien Brody 460x335 Wrecked (2011)

Ideea nu este una originală (cea mai mare parte a filmului îl are ca protagonist doar pe Adrien), producții ca 127 Hours sau Buried mizând pe aceeași idee. Cu toate acestea, filmul nu este unul prost…dar nici bun. Mă aflu aici în imposibilitatea de a mă decide în care categorie să-l încadrez. Nu știu dacă lipsa esenței face din filmul acesta unul aparte sau e doar un scenariu subțirel…cert este că mesajul care se desprinde atât de evident la finalul filmului este mai degrabă potrivit pentru un spot publicitar, pentru o campanie (o să vă dați seama la ce mă refer). Rămâne întrebarea: scenaristul (Christopher Dodd) și regizorul (Michael Greenspan) chiar au vrut cu adevărat să ne prezinte o lecție de morală, sau e din nou doar o ”scăpare” ?

2314161 460x195 Wrecked (2011)

Ar fi putut cu adevărat să iasă ceva bun de aici. Actorul este de primă mână, ideea se putea exploata la maximum, suspansul ar fi fost la el acasă…toate atuurile unui film care să impresioneze, dar…
Per ansamblu, filmul nu este unul ușor. Dacă nu aveți nervii suficient de tari, s-ar putea să vă plictisiți. Nu e tocmai relaxant de urmărit cum același personaj încearcă să evadeze din mașină, apoi din pădure… Personal, așteptările mele au fost mari până în ultima clipă, pentru că mă ținea într-o oarecare doză de suspans. Mă gândeam că o să am parte de un film care să se joace cu imaginația mea și care o să mă intrige (și chiar a reușit să o facă pentru câteva momente!). Aveam toți indicii că este ceva spectaculos acolo, că s-a întâmplat ceva sau că se va putea întâmpla, dar…nu întotdeauna socoteala de acasă se potrivește cu cea din târg, nu?

Vizionați trailer:

5 COMENTARII

  1. imi pare rau, cand l-am postat mergea! Oricum, presupun ca ai reusit sa-l vizionezi deja, nu? La trailer ma refer 🙂

  2. Sincer iti zic, ca am atipit vreo 15 minute la mijlocul acestui film. M-am trezit, odihnit…si asteptam sa se termine, ma invarteam prin camera DAR finalul chiar mi-a placut :))).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.