World War Z (2013)

3

World War Z este o ecranizare a romanului cu același nume, scris de Max Brooks în 2006. Filmul va fi un deliciu pentru fanii jocurilor cu zombie, serialelor cu zombie, cărților cu zombie sau orice film din seria Dawn of the dead dat fiind faptul ca acțiunea este foarte  realistă. Nu foarte mult (să fim serioși, sunt zombie), dar suficient încât să-l inspire pe Marc Forster să aducă la “viață” niște morți ce au mișcări și comportamente mult mai plauzibile decât restul prostiilor pe care le vedem peste tot. Plus că eroul principal e Brad Pitt.

wwz3 World War Z (2013)

Totul începe bine și frumos. Gerry Lane (Brad Pitt) alături de familia lui pleacă într-o excursie în afara orașului când, deodată, la nici 5 minute de la începerea filmului apar morții-vii. Tehnic, ei nu sunt “morți”, ci suferă de un virus care se transmite prin mușctură și se pare că le place rău să se muște între ei. Gerry este un fost agent militar al Națiunilor Unite și este nevoit să-și părăsească familia pentru a descoperi un leac pentru pandemia în care se află.

wwz2 World War Z (2013)

Deși nu sunt un mare fan al acestui gen de horror trebuie să recunosc că am tresărit de câteva ori pe parcursul filmului. Scenariul și regia nu au fost atât de impresionante precum efectele CGI ce sunt indispensabile unui astfel de film SF. Brad Pitt a fost cam singurul actor cunoscut din aceasta peliculă însă nu cred că rolul îi va aduce un premiu important, mai degrabă doar o simplă nominalizare la un festival de nivel mediu. Filmul va avea premiera în cinematografele mioritice pe 21 iunie 2013.

Vizionati trailer:

3 COMENTARII

  1. “Brad Pitt a fost cam singurul actor cunoscut din aceasta peliculă”.

    Tind sa nu fiu de acord. Cunoscuti mai sunt si David Morse (Dancer in the Dark?), Peter Capaldi (The Thick of It, In The Loop), Moritz Bleibtreu (Lola Rennt) si mai sunt cateva fete cunoscute.

  2. Exact cum am spus, Brad Pitt este “cam” singurul actor cunoscut, iar prin “cunoscut” ma refer ca nu mai avem pe niciunul de nivelul lui Brad Pitt. Probabil de aceea pe poster scrie “Cu Brad Pitt.”(punct).

  3. […] Pe la noi, blogdecinema.ro indică un cinemaMetru de 59%, iar părerile sună cam aşa: http://www.timesnewroman.ro, blogdecinema.ro, www.filmetari.com, www.andreiciobanu.eu. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.