Water for Elephants (2011)

2

Lumea imaginata de Sara Gruen se bucura de o ecranizare ce reuneste o distributie sonora: Reese Wihterspoon, Robert Pattison si Christoph Waltz. Scarlett Johanson alaturi de Andrew Garfield ar fi trebuit sa fie initial protagonistii povestii, insa Reese si Robert fac o treaba excelenta, desi trebuie sa recunosc ca initial nu mi i-as fi inchipuit pe cei doi ca un cuplu. Ma incumet sa redactez review-ul mentionand dublul handicap: nu am citit romanul si nu sunt o amatoare a circului…. ba chiar recunsc cu sinceritate ca nu imi place deloc. Asta nu ma opreste totusi sa fiu obiectiva in prezentarea filmului.

water for elephants 4 460x306 Water for Elephants (2011)

“Apa pentru elefanti” este o drama romantica ce fara mare efort izbuteste sa trateze doua planuri diferite ale unei singure viziuni: contrastul si aparenta universului magic al circului.

Un viitor veterinar, Jacob Jankovski (Pattison) are parte de o tragedie in viata sa, chiar in ziua in care ar fi trebuit sa isi sustina examenul ce i-ar fi asigurat o viata decenta. Se trezeset singur, fara bani si fara perspective. Se arunca fara a sta prea mult pe ganduri intr-un tren ce apartine unei trupe de circ. Aceasta decizia ii va oferi pe langa o experienta plina de aventuri si sansa de a o cunoaste pe Marlena (Reese). Singura problema ar fi ca aceasta este sotia proprietarului de circ.Tanarul va cunoaste latura acestuia mai putin umana, atunci cand trupei i se va alatura un elefant- Rosie. Animalul va avea un rol decisiv in viata tuturor si va demonstra daca mai era nevoie ca pana si vietuitoarele simt, traiesc si leaga relatii.

Water for Elephants 1 Water for Elephants (2011)

Pe fondul unei lumi plina de magie si iluzie, intregul univers al circului se destrama inca din interior. Filmul recreeaza imaginea anilor’30 – o perioada in care astfel de spectacole abia prindeau viata (pe fondul crizei) si relateaza o poveste de dragoste care nu deranjeaza printr-o doza exagerata de romantism ci multumeste prin autenticitate.

Trebuie sa recunosc ca Robert Pattison mi-a placut mult mai mult in ”Remember me”, insa pentru a nu ma declara o pretentioasa am sa ii recunosc meritul de a fi ilustrat inca o partitura convingatoare. In loc de concluzie: “Apa pentru elefanti” este un film conventional, asa ca nu va asteptati la un film care iese din tipar ci insumeaza doar ingredientele unei pelicule pefecte pentru relaxare.

2 COMENTARII

  1. […] cumpărat drepturile de ecranizare și astfel apare filmul Just Like Heaven, cu Reese Witherspoon (Wather for Elephants, How do you Know) și Mark Ruffalo (Shutter Island, Eternal Sunshine of the Spotless Mind), în […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.