Walk the Line (2005)

3

Sincer, nu pot spune ca am fost vreodata un mare fan al musical-urilor. Majoritatea sunt foarte apreciate de critici, musical-uri cum ar fi „Dreamgirls”, „Ray” si „Walk the Line”, ce au primit atat nominalizari, cat si premii Oscar, iar cele mai putin indragite de critici sunt foarte iubite de catre public („High School Musical” va spune ceva?), insa eu nu l-am indragit niciodata prea tare… Ma rog, asta pana la „Walk the Line”. Este singurul musical ce mi-a placut in totalitate, iar de la el mi-a crescut toleranta pentru acest gen de filme(bine, nu atat de mult incat sa ma determine sa ma uit la „High School Musical”, insa pe restul le-am vazut). Chiar daca stau sa-mi amintesc, nu stiu ce m-a determinat sa-l vad… asta pentru ca nici pe Joaquin Phoenix nu-l indrageam prea tare, mai mult pentru ca a fost the-bad-guy in „Gladiatorul”, ci nu pentru ca il consideram un actor prost. Oricum, mi-a demonstrat cu ocazia asta cat de bun e ca actor, dar si ce voce frumoasa si patrunzatoare are si ca a fost omul potrivit pentru rol, aprobat de insusi Johnny Cash.

walk the line Walk the Line (2005)

Filmul ilustreaza povestea lui Johnny Cash(Joaquin Phoenix) (aceasta fiind si traducerea in romana a titlului), urmarind ascensiunea sa de la anonimat la unul dintre cei mai cunoscuti si influenti cantareti ai secolului XX. Avem ocazia sa vedem intamplari din copilaria sa, dar si cum l-a schimbat viata de rockstar,si cand spun asta, ma refer termenul de rockstar la propriu, deoarece a fost un simbol rock-and-roll, avea o multime de fani si mai ales fane, aventuri si probleme cu drogurile. Avem ocazia sa vedem si cum a decurs povestea sa de dragoste alaturi de June Carter (Reese Witherspoon) si cum aceasta a rezistat de-a lungul timpului in ciuda tuturor problemelor ce s-au ivit.

walkthelinepic 460x302 Walk the Line (2005)

Filmul este unul impresionant, deoarece este inspirat din viata reala a lui Johnny Cash, scenariul fiind adaptat dupa autobiografiile sale. A avut 5 nominalizari la Premiile Oscar, aducandu-i lui Reese Witherspoon premiul pentru cea mai buna actrita. Va spun cu certitudine ca „Walk the Line” e unul dintre filmele mele preferate (asta venind de la o non-iubitoare de musical-uri) si vi-l recomand cu entuziasm.

„Walk the Line”(2005) – regia James Mangold; distributie: Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon, Ginnifer Goodwin, Robert Patrick; distribuit de 20th Century Fox.

Vizionati trailer:

3 COMENTARII

  1. Adevaratele musicaluri sunt cele clasice, dupa cel de-al doilea razboi mondial. Singin’ in the Rain, High Society, Gigi, My Fair Lady etc. sper ca iti spun ceva si te hotarasti sa le vizionezi.
    In rest, Walk the Line este unul dintre filmele superbe ale ultimilor ani, fiindca viata lui Cash a fost impresionanta. Iar muzica lui sublima, merita sa cauti discografia si sa o asculti cu atentie.

  2. Din trailer filmul pare interesant si bine regizat, ramane de vazut intreg film-ul. Felicitari pentru Review, ai punctat bine detaliile importante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.