Valley of Angels (2008)

6

Actori: George Katt, Danny Trejo, Caroline Macey, Heather Trzyna, Renee George

De-as stii cum sa incep, mi-ar trece mini-angoasa ce m-a cuprins dupa vizionarea lui. Mint, nu cred ca s-ar scurge atat de usor, superficialitatea mea are si ea sensibilitatea ei. Cu siguranta o ecranizare pe care baietii de cartier ( da, da, mai sunt si specimene care decreta si astfel de titulaturi) l-ar numi intre tovarasi drept ‘smecheras film’ sau ‘p****s’. Ultimul termen mi-l scuz fugitiv, dar era cel mai potrivit pentru ceea ce vroiam sa ilustrez.

Raportandu-ma la propria viziune, pelicula m-a impresionat, dar m-a si exasperat la unele faze. Logic, nu? Ceea ce consider curios de interesant este ca aici puteti delimita clar partile bune si partile mai putin bune. Nu stiu, parca scenariul a fost cladit exact dupa un tipar in genul : ‘’Bai, facem filmul asa: la faza asta moare asta, ne trebuie ceva sange, iar dupa scena ‘n’ se salveaza ala, hai sa nu uitam ca totusi este fictiune, bagam pe banda ceva educativ!’. Intelegeti, nu?

Zachary (poreclit Zeus), isi traieste viata confuz in linistea zgomotosului Los Angeles. Traficant de droguri, duce o viata dubla: logodit initial cu Sandra, o tipa versatila, dar indragostit de sfioasa Lisa, acesta isi va risca viata intr-un joc periculos ce ii va avea ca protagonisti pe fiecare din actantii ce vor aparea de-a lungul peliculei. Intr-o lume avida intr-ale puterii, superioritatea isi dovedeste caracterul instabil astfel ca fiecare personaj isi va avea momentul suprem de glorie, respectiv declin. Lupta lui Zachary cu propria constiinta si gandurile lui sunt exprimate chiar de el, acesta fiindu-ne ghid prin vocea de pe fundal. Mai multe nu va dezvalui.

Download subtitrare “Valley of Angels” click aici.

Si acum, as face ca-n desenele celor mici cand le este ceruta vreo parere (factor de acordat importanta,d’oh) : ‘Pick me!Pick me!’. Si chiar daca nu ma alegeti, eu va spun: m-a socat ceva ce stiam deja. In perindarea asta nebuna a timpului, un om, o fiinta umana, undeva, sufera, se chinuie, isi traieste ultimele clipe. Va suna familiara ideea, sigur, o cunoastem cu totii, dar vai de capu’ nostru daca am si constientiza-o cu adevarat. Oare pot trece si peste unele faze tipic americane din film? Chestionabil. Oricum, nici daca va zic ‘carpe diem’ nu ma cred convingatoare, asa ca, va urez vizionare placuta!

Vizionati trailer:

6 COMENTARII

  1. Huh, acum .. serios, eu chiar am mai rumegat termenul asta intre tipi. 🙂 Multam’ in orice caz de apreciere.

  2. Unul dintre cele mai slabe filme pe care le-am vazut! Cred ca l-as cataloga a fi o gluma, decat o productie cinematografica!

  3. “valley of angels” este un film care pare neingrijit! personajul principal se contrazice de cateva ori-spune ca ar fi primul care ar schimba aceasta lume iar in final declara ca nu ar parasi aceasta lume pentru nimic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.