The Ward (2011)

0

„Sleep tight, sugar. ”

Cat de mult iti este permis sa razi la un film horror? Daca frica face loc hazului, suficient incat sa iti dai seama ca ai facut o alegere teribil de proasta. John Carpenter declara despre prima sa productie dupa noua ani de zile, ca este „un film al vechii generatii de filme horror, realizat de un regizor de moda veche”. Tin sa ii dau dreptate la a doua parte a afirmatiei sale. Regizorul a obisnuit sa surpinda prin pelicule veritabele de groaza, care onoreaza  genul, lucru care si reclama „The Ward” pentru vizionare.

Daca in „Shutter Island” mania persecutiei, paranoia imbraca o forma psihologica incitanta si inteligenta, povestea din filmul adus in discutie astazi, nu face cinste comparatiei inevitabila cu exceptionala productie Martin Scorsese. Intr-un spital de boli mentale, o tânără pe nume Kristen,  (Amber Heard„The Stepfather”, „Drive Angry”) este bântuita de o fantomă misterioasa. Nu mai are nicio amintire din viata sa anterioara si nu intelege de ce este tinuta captiva in acest loc, impotriva vointei sale. Problemele se ivesc, atunci cand rand pe rand, fetele din aceeasi sectie dispar, aparent, din cauza unei fantome care cauta razbunare.

M-au amuzat teribil secventele cu fantoma si aveam senzatia nevinovata ca urmaresc efectele speciale ale unui amator in crearea lor. Adevarul este ca initial nu intelegeam nimic, dar nici nu mi-am solicitat neuronii sa incerc sa aflu explicatii. Asteptam ceva elemente care sa-mi trezeasca un interes minor, insa pe parcurs am inceput sa ma lovesc de interpretari lamentabile care enervau.Trailerul este incitant, insa rezultatul final se dovedeste a fi doar o minciuna pe care nu poti sa nu te superi. Muzica este infioratoare si secventele bruste te vor speria, insa unele oportunitati serioase care sa te faca sa tipi de spaima, lipsesc. Lansarea oficiala a fost in 13 spetembrie 2010, la festivalul de film de la Toronto si premiera este programata in cinematografele din America in 8 iulie 2011.

Vizionati trailer!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.