The secret life of bees (2008)

2

Mărturisesc că singurul motiv pentru care am vrut să văd acest film a fost Alicia Keys. Mă interesa felul în care va juca. Nu a avut cine ştie ce rol important pentru a-mi da seama de calităţile sale actoriceşti, dar un lucru e sigur: ştie să cânte foarte bine. După ce l-am văzut nu prea am ce să spun. Nu e un film prost dar nici extraordinar. Nu mi-a lăsat absolut nicio impresie. Actorii au jucat bine, dar povestea în sine nu m-a impresionat cu nimic. Personal, nu e genul meu de film şi nu vi l-aş recomanda. M-a plictisit destul de mult. Dar, cum gusturile nu se discută, am să vă spun ce mi-a plăcut la film şi nu aveţi decât să decideţi singuri dacă filmul merită vizionat, măcar o singură dată.

the-secret-life-of-bees-2Lily Owens este o adolescentă de 14 ani, a cărei viaţă a fost marcată de moartea accidentală a mamei sale. Lily, locuieşte împreună cu tatăl său Ray, cu care nu se înţelege deloc şi cu Rosaleen Daise, o femeie de culoare pe care Ray a angajat-o ca să îl ajute la creşterea şi educarea sa. După un incident între dădaca fetei şi trei rasişti din oraş, cele două fug într-un oraş din Carolina de Sud, unde poposesc în casa a trei surori: August, June şi May Boatwright. Acestea le oferă adăpost la fermă şi o învaţă pe micuţa Lily cum să aibă grijă de albine şi să colecteze mierea. Pe parcursul filmului Lily se îndrăgosteşte de un tip şi află multe lucruri despre mama sa.

Download subtitrare “The secret life of bees” in curand.

the-secret-life-of-bees-3Filmul scoate în evidenţă mai multe chestiuni problematice: singurătatea şi nevoia de a simţi că cineva are nevoie de tine, căutarea propriei identităţi, rasism, religie, feminism etc. Cum am zis, au fost şi lucruri care mi-a plăcut: melodia de la The Four Tops „Baby I need your loving”, peretele de pietre în care puneau bucăţi de hârtie pe care erau scrise dorinţele lor, statul cu genunchii în sare ca pedeapsă şi mierea. Dacă ceva din tot ce v-am spus vă determină să vedeţi filmul nu am decât să vă urez vizionare plăcută!

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.